ΚΑΙΡΟΣ

Πρώην αρχηγός ΓΕΕΘΑ: Να μη φορά στολή ο Καμμένος– Σκληρή απάντηση του ΥΕΘΑ

Τη συνήθεια του Πάνου Καμμένου να φορά στρατιωτικές στολές σχολίασε καυστικά στο Facebook ο πρόεδρος της Στρατιωτικής Επιτροπής της Ευρωπαϊκής Ένωσης και επίτιμος Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας Μιχάλης Κωσταράκος, προκαλώντας την οργή του υπουργού Άμυνας.

«Δεν νομιμοποιείται να φέρει την οποιαδήποτε στολή που περιλαμβάνεται στον Διακλαδικό Κανονισμό Στολών προσθέτοντας μάλιστα δικά του ‘’υπουργικά διακριτικά’’. Την στολή την φέρουν όσοι αποτελούν στελέχη των ΕΔ » σημειώνει ο κ. Κωσταράκος, υπογραμμίζοντας τον κόπο και το τίμημα που έχουν καταβάλλει τα παλληκάρια που τη φορούν.

«Θεωρώ ότι ο πολιτικός προϊστάμενος των ΕΔ δεν έχει κανένα λόγο ή δικαίωμα ή ακόμα, σε ένα πιο ‘’πολιτικό πλαίσιο’’, δεν νομιμοποιείται να φέρει την οποιαδήποτε στολή που περιλαμβάνεται στον Διακλαδικό Κανονισμό Στολών προσθέτοντας μάλιστα δικά του ‘’υπουργικά διακριτικά’’. Την στολή την φέρουν όσοι αποτελούν στελέχη των ΕΔ και έχουν ενταχθεί σε αυτές σύμφωνα με τις προβλεπόμενες από το Σύνταγμα και τους νόμους διαδικασίες» αναφέρει χαρακτηριστικά.


Η απάντηση Καμμένου

«Ο στρατηγός Κωσταράκος αφού δώριζε από μια στολή κάθε υπουργό τώρα ως απόστρατος κάνει φαρμακερές αναρτήσεις στο διαδίκτυο προφανώς γιατί ως υπουργός δεν ενέκρινα αυτοκρατορική συνοδεία 21 μαγειρες, υπασπιστές για την σύζυγο, σερβιτόρους να πληρώνει ο Έλληνας φορολογούμενος» απάντησε μέσω Twitter ο υπουργός Άμυνας, παραθέτοντας φωτογραφία με το Νίκο Δένδια να φορά στολή παραλλαγής.

Η ανάρτηση του Μιχάλη Κωσταράκου αναλυτικά