ΚΑΙΡΟΣ

Πρόεδρος ΠΓΔΜ: Το κλείσιμο του βαλκανικού διαδρόμου είναι προς όφελος της Ελλάδας

Η ΠΓΔΜ δεν ζήτησε ποτέ τον αποκλεισμό της Αθήνας από τις πρωτοβουλίες για την αντιμετώπιση του προσφυγικού, δηλώνει ο πρόεδρος Γκιόρκι Ιβάνοφ σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Βήμα της Κυριακής. Επισημαίνει ότι η ανταπόκριση της ελληνικής κυβέρνησης υπήρξε ελάχιστη στο κάλεσμα των Σκοπίων για διμερή συντονισμό ενώ και η αστυνομική συνεργασία είναι ανεπαρκής, όπως αναφέρει. 

«ς», εκτιμά ο πρόεδρος της ΠΓΔΜ.

Ο Ιβάνοφ εκφράζει την απορία του για το ότι δεν μπορεί να συναντηθεί με τον Έλληνα ομόλογό του αλλά τοποθετείται και για το ονοματολογικό,τονίζοντας ότι πρέπει να αποκατασταθεί η εμπιστοσύνη και να δημιουργηθεί κατάλληλο κλίμα πριν βρεθεί λύση.

«», δηλώνει, συμπληρώνοντας:

«».

Για το ζήτημα των κλειστών συνόρων και τον παράνομων ροών, ο Γκιόρκι Ιβάνοφ επισήμανε ότι «», αφήνοντας σαφείς αιχμές κατά της ελληνικής ηγεσίας, καθώς όπως λέει ο ίδιος: 

«».

Για το θέμα του ονόματος σημειώνει ο πρόεδρος της ΠΓΔΜ πως «ό, τι δεν λύθηκε τόσο καιρό δεν θα λυθεί εν μία νυκτί», εκφράζοντας ωστόσο μία αισιοδοξία, καθώς αποκαλύπτει ότι: «οι συναντήσεις μου με τον πρωθυπουργό Τσίπρα υπήρξαν ενθαρρυντικές» και δηλώνει έτοιμος να συναντηθεί με οποιοδήποτε πρόσωπο πολιτικό ή δημόσιο από την Ελλάδα.

Καταλήγει πάντως διαμηνύοντας:
«Η πραγματικότητα είναι ότι η "Δημοκρατία της Μακεδονίας" είναι ένα ανεξάρτητο κυρίαρχο κράτος. Με λύσεις μονομερείς και επιβληθείσες θα ήταν αδύνατον να τερματισθεί η διαφορά».Πηγή: skai.gr