ΚΑΙΡΟΣ

Παραίτηση Βαλαβάνη: Αλέξη αδυνατώ να συνεχίσω να είμαι μέλος της κυβέρνησης

Την επιστολή παραίτησής της από αναπληρώτρια υπουργός Οικονομικών, την οποία είχε στείλει ήδη από τη Δευτέρα το πρωί στον πρωθυπουργό, έδωσε την Τετάρτη στη δημοσιότητα η Νάντια Βαλαβάνη, διαφωνώντας στη συμφωνία με τους εταίρους.

Μιλώντας σε προσωπικό τόνο στην επιστολή της προς τον κ. Τσίπρα, (τον αποκαλεί "Αλέξη"), η κ. Βαλαβάνη δηλώνει ότι "ακόμα και τώρα, Δευτέρα πρωί, εξακολουθώ να πιστεύω ότι δεν πρόκειται να υπάρξει συμφωνία. Ότι η τακτική των γνωστών κυρίαρχων κύκλων στη Γερμανία είναι ο πλήρης εξευτελισμός της κυβέρνησης και της χώρας. Να ψηφίσει η Βουλή αύριο-μεθαύριο ό,τι μέχρι σήμερα έχει – ας πούμε - «συμφωνηθεί», και πάλι να μην υπάρξει συμφωνία. Μέχρι να καταρρεύσει αυτή η κυβέρνηση και ν’ αναλάβει κυβέρνηση «δοτών» και «προθύμων»". 

"Σε περίπτωση όμως που η αντιπροσωπεία μας επιστρέψει με τις δεσμεύσεις που απευχόμαστε - μέτρα θνησιγενή, που σε κάθε αξιολόγηση θα ξαναθέτουν τα ίδια διλήμματα, υποχώρηση ή GREXIT –, είναι αδύνατο να συνεχίσω να είμαι μέλος της κυβέρνησης. Σε ευχαριστώ για την εμπιστοσύνη με την οποία με τίμησες (...) Ο αγώνας, θέλω να πιστεύω, συνεχίζεται" αναφέρει με νόημα.

Όλη η επιστολή Βαλαβάνη:


Πηγή: skai.gr