ΚΑΙΡΟΣ

ΝΔ: Εισάγει προσθήκες στο υπάρχον πλαίσιο για ρατσισμό

Στη Βουλή εισάγει σήμερα η ΝΔ τις προσθήκες με σκοπό τη συμπλήρωση και Επικαιροποίηση του νομοθετικού πλαισίου για το ρατσισμό.

Με ανακοίνωσή της τονίζει ότι το υφιστάμενο νομοθετικό πλαίσιο (νόμος 1979 του Κωνσταντίνου Καραμανλή) είναι επαρκές για την αντιμετώπιση των φαινομένων ρατσιστικής βίας, εκτίμηση η οποία επιβεβαιώθηκε και με το σχετικό πρακτικό της Κεντρικής Νομοπαρασκευαστικής Επιτροπής.

Προσθέτει οτι προσδοκά ότι όλα τα κόμματα - πλην της Χρυσής Αυγής - θα τις ψηφίσουν αφού κανένας -όπως επισημαίνει- δεν μπορεί να έχει την οποιανδήποτε αναστολή για τις προσθήκες αυτές και την καταδίκη του ναζισμού.

Αναλυτικά η ανακοίνωση: «Η Ν.Δ. τόνισε από την πρώτη στιγμή ότι το υφιστάμενο νομοθετικό πλαίσιο για το ρατσισμό, ο νόμος δηλαδή 927/1979 του Κωνσταντίνου Καραμανλή, είναι επαρκής για την αντιμετώπιση των φαινομένων ρατσιστικής βίας, εκτίμηση η οποία επιβεβαιώθηκε και με το σχετικό πρακτικό της ΚΕΝΕ. Επισημάναμε, επίσης, ότι απαιτούνται μόνον ορισμένες προσθήκες σ΄ αυτό το νομοθετικό πλαίσιο με σκοπό τη συμπλήρωση και επικαιροποίησή του. Αυτές τις προσθήκες εισάγουμε σήμερα. Προσδοκούμε ότι όλα τα κόμματα – πλην βεβαίως της Χ.Α. – θα τις ψηφίσουν, αφού κανένας δεν μπορεί να έχει την οποιανδήποτε αναστολή για τις προσθήκες αυτές και την καταδίκη του ναζισμού».

Εν τω μεταξύ, οι Κοινοβουλευτικές Ομάδες του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ κατέθεσαν από κοινού την πρόταση νόμου «καταπολέμηση εκδηλώσεων ρατσισμού και ξενοφοβίας» προκειμένου αυτή να συζητηθεί το ταχύτερο δυνατό στην αρμόδια Επιτροπή και την Ολομέλεια της Βουλής.

 Η πρόταση, υπογράφεται από τους προέδρους των Κ.Ο του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ, Βενιζέλο και Κουβέλη και τους βουλευτές των δύο κομμάτων εκτός από το βουλευτή Ροδόπης του ΠΑΣΟΚ Χατζή Οσμάν Αχμέτ. Διαβάστε αναλυτικά ΕΔΩΠηγή: skai.gr