ΚΑΙΡΟΣ

Μεϊμαράκης: Μη διανοηθούν να φέρουν νέα μέτρα στη Βουλή

«Μη διανοηθούν να φέρουν νέα μέτρα στη Βουλή», δήλωσε το πρωί της Πέμπτης ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Βαγγέλης Μεϊμαράκης, στον απόηχο της έκθεσης του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου που δείχνει ανάγκη λήψης επιπλέον μέτρων άνω του 1 δισεκατομμυρίου ευρώ για την περίοδο 2015-16.

Μιλώντας έξω από τα γραφεία της ΝΔ, ο κ. Μεϊμαράκης δήλωσε πως τα δημοσιονομικά κενά που δείχνει το ΔΝΤ είναι οι «ουρές» που ο ίδιος ανέφερε στη Βουλή στο τέλος των προγραμματικών δηλώσεων.

Σχολιάζοντας φήμες πως η κυβέρνηση προτίθεται να φέρει την πρώτη δέσμη προαπαιτούμενων σε νομοσχέδιο με ένα άρθρο, ο κ. Μεϊμαράκης σχολίασε ειρωνικά πως ο ΣΥΡΙΖΑ θα πρέπει να γνωρίζει ότι δεν λειτουργεί έτσι η δημοκρατία.

Πάντως, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη τόνισε πως τα προαπαιτούμενα δεν θα έρθουν με ένα άρθρο, παρά το γεγονός ότι πρέπει να ψηφιστούν έως τις 15 Οκτωβρίου.

Η κ. Γεροβασίλη διέψευσε ακόμα τα υπονοούμενα του κ. Μεϊμαράκη για κρυφά νέα μέτρα, αναγνωρίζοντας ωστόσο πως το προσχέδιο του προϋπολογισμού προβλέπει μεγαλύτερη φορολογία κατά 1,5 δισεκατομμύρια ευρώ σε σχέση με πέρυσι.Πηγή: skai.gr