ΚΑΙΡΟΣ

Καράογλου: Εθνικά επιζήμια η τοποθέτηση αρνητή της Γενοκτονίας των Ποντίων ως ειδικού γραμματέα ιθαγένειας

Ερώτηση του βουλευτή της ΝΔ προς τους Υπουργούς Εσωτερικών και Εξωτερικών. Ζητά εξηγήσεις για τα κριτήρια επιλογής του Λάμπρου Μπαλσιώτη κι αν οι «ακραίες» θέσεις του εκφράζουν την κυβέρνηση.

Τις έντονες ανησυχίες του για την τοποθέτηση του ιστορικού Λάμπρου Μπαλτσιώτη, ο οποίος όπως σημειώνει «διακρίνεται για τις αντεθνικές του απόψεις και φημίζεται για τον ιστορικό ισοπεδωτισμό που εκφράζει στο δημόσιο λόγο του», στην ευαίσθητη θέση του Ειδικού Γραμματέα Ιθαγένειας, εκφράζει ο βουλευτής της ΝΔ, Θόδωρος Καράογλου, με ερώτηση που κατέθεσε στους Υπουργούς Εσωτερικών και Εξωτερικών, καλώντας τους να απαντήσουν ως προς τα κριτήρια επιλογής του συγκεκριμένου προσώπου, εάν οι «ακραίες» όπως τις χαρακτηρίζει θέσεις του εκφράζουν την κυβέρνηση και αν στην περίπτωσή του θα εφαρμοστεί ο αντιρατσιστικός νόμος, καθώς όπως τονίζει είναι «αρνητής της Γενοκτονίας των Ποντίων».

«Έχετε αναλογιστεί τους κινδύνους που κρύβουν αυτού του είδους οι εθνικά επιζήμιες απόψεις από ένα κυβερνητικό στέλεχος;», ερωτά εν κατακλείδι ο «γαλάζιος» βουλευτής, επισημαίνοντας ότι ο κ. Μπαλσιώτης αρνείται τη Γενοκτονία στον Πόντο και τη Μικρά Ασία, έχει αποκαλέσει τα Σκόπια ως «Δημοκρατία της Μακεδονίας» και μιλά για «προμελετημένη εθνοκάθαρση των Τσάμηδων από τους Έλληνες», χαρακτηρίζοντας τις απόψεις του «ακραία και εθνικά επιζήμιες, καθοδηγούμενες από ιδεοληπτικές εμμονές και κομματικές παρωπίδες».

Πηγή: Ναντίν Χαρδαλιά