ΚΑΙΡΟΣ

Καμμένος: Όσοι θέλουν να τα βάλουν με την Σ.Αραβία θα τα βάζουν & με εμάς

Στις έρευνες για διαφθορά στο Ριάντ και στον (δεύτερο) φερόμενο ως «ενδιάμεσο» Ζωρζ Σφακιανάκη απέδωσε την καθυστέρηση της συμφωνίας με τη Σαουδική Αραβία, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος, επιμένοντας πως τον Βασίλειο Παπαδόπουλο δεν τον επέλεξε η ελληνική πλευρά αλλά η Σαουδική Αραβία.

Τα 66 εκατομμύρια ευρώ δεν έχουν πληρωθεί ακόμα διότι, όταν υπεγράφη η σύμβαση για τα 300.000 βλήματα, κάποιος του περιβάλλοντος της Σαουδικής Αραβίας άρχισε να υπόσχεται στο Ριάντ ότι μπορεί να πετύχει καλύτερη τιμή, ενώ παράλληλα έλεγε προς την ελληνική πλευρά πως εκείνος θα εκπροσωπήσει την Σαουδική Αραβία [αντί του φερόμενου ως μεσάζοντα, Βασιλείου Παπαδόπουλου], υποστήριξε ο κ. Καμμένος.

«Έχουμε κάποιον Σφακιανάκη» που έλεγε στους Σαουδάραβες «μην πληρώσετε γιατί εμείς θα τα καταφέρουμε να φέρουμε μία καλύτερη τιμή (...) για αυτόν τον λόγο δεν γίνονταν οι πληρωμές», είπε χαρακτηριστικά. 

Μάλιστα διαβεβαίωσε πως όταν ο αρμόδιος ναύαρχος και ο Βασίλειος Παπαδόπουλος υπέγραψαν τη συμφωνία, το έγγραφο αυτό εστάλη επισήμως στη Σαουδική Αραβία μέσω του πρέσβη μας στο Ριάντ και στον πρέσβη της Σαουδικής Αραβίας στην Αθήνα, μέσω του υπουργείου Εξωτερικών.

Όπως είπε ο ίδιος, αν υπήρχαν προβλήματα θα προέκυπταν αντιρρήσεις από την πρώτη στιγμή.

«Δεν μας είπαν ποτέ ότι δεν γίνεται η συμφωνία, η συμφωνία δεν είχε καταγγελθεί», συνέχισε ο Πάνος Καμμένος που, όπως είπε, σε κάθε επικοινωνία του για την πρόοδο των πληρωμών, τόσο με τον πρέσβη της Σαουδικής Αραβίας στην Ελλάδα όσο και με τον ομόλογό του στο Ριάντ, η απάντηση που έπαιρνε ήταν το ίδιο αίτημα για «περισσότερο χρόνο» καθώς «υπάρχουν προβλήματα στη χώρα».

Ο ίδιος υπενθύμισε πως στο Ριάντ λαμβάνουν χώρα εκτεταμένες έρευνες για διαφθορά, με δεκάδες συλλήψεις, ενώ δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο, μεταξύ των συλληφθέντων να βρίσκεται και κάποιος φίλος του Ζωρζ Σφακιανάκη.   

«Η αντιπολίτευση στοχοποιεί με τη στάση της την Ελλάδα»


«Με τη Σαουδική Αραβία είμαστε στον ίδιο άξονα (…) στηρίζει την Αίγυπτο (…) η Υεμένη είναι μία πολύ παλιά υπόθεση», συνέχισε, κατηγορώντας σύσσωμη την αντιπολίτευση πως κάνει ζημιά στη χώρα βγάζοντας προς τα έξω τις λεπτομέρειες της συμφωνία αφού, κατά τον ίδιο, «ο καθένας που θα θέλει να τα βάλει με τη Σαουδική Αραβία θα βάλει και μαζί μας».Πηγή: skai.gr