ΚΑΙΡΟΣ

Φορτσάκης: Φενάκη η έξοδος από τα μνημόνια

«Η έξοδος από τα μνημόνια είναι μια φενάκη», τονίζει σε συνέντευξη που παραχώρησε στο ΑΜΠΕ ο βουλευτής Επικρατείας της ΝΔ και αναπληρωτής τομεάρχης Οικονομικων Θεόδωρος Φορτσάκης.

Επ΄αυτού εξηγεί ότι η κυβέρνηση έχει ήδη συμφωνήσει νέα μέτρα που θα εφαρμοστούν μετά τον Αύγουστο του 2018, ενώ παράλληλα λέει πως «έχουμε δρόμο μπροστά μας» μέχρι να κλείσει η 3η αξιολόγηση και εκτιμά ότι ακολουθούν άλλες δύο πριν βγούμε από τα μνημόνια.

Λέει επίσης ότι το πλεόνασμα «είναι αποτέλεσμα της βαριά φορομπηχτικής πολιτικής των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και της στάσης πληρωμών του Δημοσίου» και επαναλαμβάνει το αίτημα του κόμματός του για εκλογές.

Εκτιμά δε, ότι οι δανειστές θα δεχτούν τις προτάσεις της ΝΔ για μείωση των στόχων του πρωτογενούς πλεονάσματος και περικοπή των φόρων. «Η αξιοπιστία του προγράμματός μας ενισχύει την πεποίθησή μας ότι οι εταίροι θα το δεχτούν», αναφέρει.

Ο κ. Φορτσάκης σημειώνει επίσης πως οι εκλογές πρέπει να λάβουν χώρα το ταχύτερο δυνατό καθώς κάθε ώρα παραμονής της κυβέρνησης στην εξουσία έχει μεγαλύτερο κόστος για τη χώρα από το όποιο κόστος των εκλογών. Ο κ. Φορτσάκης σημειώνει επίσης πως η υφιστάμενη Βουή βρίσκεται σε μεγάλη αναντιστοιχία με τη λαϊκή βούληση.

Αναφερόμενος στο πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας ο κ. Φορτσάκης υπογραμμίζει: « Η Νέα Δημοκρατία έχει πλήρες και ρεαλιστικό σχέδιο για την επόμενη ημέρα, κοστολογημένο και άμεσα εφαρμόσιμο. Περιλαμβάνει μείωση φορολογικών συντελεστών και υιοθέτηση σταθερού φορολογικού συστήματος, άρση ρυθμιστικών, χωροταξικών και άλλων γραφειοκρατικών εμποδίων, τόνωση της ρευστότητας της αγοράς και εξασφάλιση ομαλότητας στη λειτουργία του χρηματοπιστωτικού συστήματος, εκσυγχρονισμό της δημόσιας διοίκησης. Η περικοπή των φόρων βασίζεται σε σύνολο παράλληλων μέτρων, όπως τον εξορθολογισμό των δημοσίων δαπανών και την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής».
Πηγή: skai.gr - ΑΜΠΕ