ΚΑΙΡΟΣ

Ερώτηση Τσίπρα για το Σύμφωνο Ανταγωνιστικότητας

Επίκαιρη ερώτηση στον πρωθυπουργό για τον «Μηχανισμό Ελεγχόμενης χρεοκοπίας και Σύμφωνο Ανταγωνιστικότητας» κατέθεσε την Τρίτη ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας.

Καλεί τον κ. Παπανδρέου να ενημερώσει την Βουλή εάν η κυβέρνηση θα συναινέσει στις προτάσεις Μέρκελ - Σαρκοζί για την καθιέρωση του λεγόμενου «Συμφώνου Ανταγωνιστικότητας», εάν θα προωθήσει αλλαγές στο Σύνταγμα της χώρας, καθώς και εάν θα κυρωθεί ερήμην του ελληνικού λαού η αναθεώρηση της Συνθήκης της Λισαβόνας.

«Η έκρηξη της ανεργίας, της φτώχειας και των εισοδηματικών ανισοτήτων καταμαρτυρά την απόλυτη αποτυχία του μνημονίου. Η εκτόξευση του δημόσιου χρέους και η προφανής αδυναμία εξυπηρέτησης του, αποκαλύπτει ότι στόχος του μνημονίου δεν ήταν η μείωση του χρέους, αλλά να κάνει φτωχή την πλειοψηφία του ελληνικού λαού» προσθέτει στην επίκαιρη ερώτηση ο κ. Τσίπρας.

«Το λεγόμενο Σύμφωνο Ανταγωνιστικότητας θα αποτελεί ένα μόνιμο μοχλό πίεσης των μισθών προς τα κάτω, ανεξαρτήτως της ύπαρξης της οικονομικής κρίσης» υποστηρίζει ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ.
Πηγή: skai.gr