ΚΑΙΡΟΣ

Εξηγήσεις για κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος θα δώσουν συγγενείς του Γ. Παπακωνσταντίνου

Για κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος καλούνται να δώσουν εξηγήσεις, ως ύποπτοι, συγγενείς του πρώην υπουργού Οικονομικών Γιώργου Παπακωνσταντίνου, οι οποίοι ήταν δικαιούχοι και συνδικαιούχοι των τραπεζικών λογαριασμών τα αρχεία των οποίων αφαιρέθηκαν από τη λίστα Λαγκάρντ.

Συγκεκριμένα, οι οικονομικοί εισαγγελείς καλούν σε εξηγήσεις την Ελένη Παπακωνσταντινου, πρώτη εξαδέλφη του πρώην υπουργού, τον σύζυγό της, Συμεών Σικιαρίδη, και τον Ανδρέα Ρωσώνη, σύζυγο της έτερης εξαδέλφης του πρώην υπουργού, για τα αδικήματα της ηθικής αυτουργίας σε νόθευση εγγράφου, υπεξαγωγή εγγράφου, παράβαση καθήκοντος αλλά και για τα αδικήματα της φοροδιαφυγής σε βαθμό κακουργήματος και ξεπλύματος μαύρου χρήματος.

Και τα τρία συγγενικά πρόσωπα του πρώην υπουργού αναμένεται να δώσουν εξηγήσεις την επόμενη εβδομάδα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο οικονομικός και φορολογικός έλεγχος στους επίμαχους λογαριασμούς ακόμη δεν έχει ολοκληρωθεί και οι εξηγήσεις που καλούνται να δώσουν οι συγγενείς του κ. Παπακωνσταντίνου για τα αδικήματα της φοροδιαφυγής και του ξεπλύματος μαύρου χρήματος δεν σχετίζονται με τα αποτελέσματα των σχετικών ελέγχων.Πηγή: Ιωάννα Μάνδρου