ΚΑΙΡΟΣ

Δ. Χατζησωκράτης: Αντιρρήσεις από τη ΔΗΜΑΡ για συγκεκριμένα μέτρα (upd)

Στους κυβερνητικούς εταίρους, που συναντώνται εκ νέου αύριο Πέμπτη στις 10:30 το πρωί, παρέπεμψε ο εκπρόσωπος της ΔΗΜΑΡ, Δημήτρης Χατζησωκρατης απαντώντας σε ερώτηση για το εάν θα κλείσει το πακέτο των νέων μέτρων.

Μετά την ενημέρωση που είχε από τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα, ο κ. Χατζησωκρατης είπε ότι το κόμμα του έχει αντιρρήσεις για κάποια μέτρα, όπως είναι η διαθεσιμότητα 15.000 δημοσίων υπαλλήλων που περιλαμβάνεται στο πακέτο.

Παράλληλα ανέφερε ότι εξαιρούνται από τις περικοπές οι συνάρξεις του ΟΓΑ και οι αναπηρικές.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο πακέτο περιλαμβάνεται η περικοπή του ΕΚΑΣ για όσους είναι 64 ετών και κάτω, η κατάργηση δώρων σε δημόσιους υπάλληλους και συνταξιούχους και κλιμακωτές περικοπές σε συντάξεις από τα 1000 ευρώ και πάνω.

Παράλληλα αυξήθηκαν στα 3 δισ. ευρώ τα φορολογικά μέτρα που περιλαμβάνονται στο πακέτο, από 2 δισ. που υπολογίζονταν αρχικά.

Σύμφωνα με τις ίδιες πήγες, στο προσχέδιο του προϋπολογισμού του 2013 που κατατίθεται τη Δευτέρα στη Βουλή θα περιλαμβάνεται η εφαρμογή μέτρων ύψους 7,5 δισ. από τα 13,5 του πακέτου

Στη συνέχεια ο κ. Στουρνάρας ενημέρωσε τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ. Σύμφωνα με πηγές από το ΠΑΣΟΚ, στο πακέτο που παρουσιάστηκε δεν υπάρχουν σοβαρές τροποποιήσεις προς το καλύτερο
Πηγή: Νίκος Φιλιππίδης