ΚΑΙΡΟΣ

Άνοιξε ο ασκός του Αιόλου στη Βουλή εξαιτίας των επεισοδίων

Απαντήσεις σε ερωτήματα που προκάλεσαν τα επίμαχα βίντεο από τα επεισόδια στο Σύνταγμα ζήτησαν όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης αλλά και βουλευτές του ΠΑΣΟΚ.

Ο Αντωνης Σαμαράς μίλησε για πολύ περίεργες σκηνές "που μυρίζουν παρακράτος".

Για καλά μελετημένο επεξεργασμένο σχέδιο της κυβέρνησης με στόχο τον εκφοβισμό και με τη συμμετοχή προβοκατόρων της αστυνομίας και άλλων κέντρων έκανε λόγο η Αλέκα Παπαρήγα.

Ο Γιωργος Καρατζαφέρη κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι "δεν μπόρεσε να ελέγξει 200 μάγκες, όπως είπε, στο κέντρο της Αθήνας χαρακτηρίζοντάς την ανίκανη.

Για ενορχήστρωση και εκτέλεση ενός σχεδίου ωμής βίας από την κυβέρνηση μίλησε ο Αλέξης Τσίπρας κάνοντας παράλληλα λόγο για κατάλυση της δημοκρατίας και δημοκρατική εκτροπή.

Σφοδρό επεισόδιο σημειώθηκε ανάμεσα στους Αλέξη Τσίπρα και Απόστολο Κακλαμάνη, μετά τη μομφή του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, ότι ενώ ο κόσμος δεχόταν χημικά, οι βουλευτές πανηγύριζαν, γιατί ο Αθανασιάδης υπερψήφισε το μεσοπρόθεμσο.

«Εξοργισμένοι βιώνουμε σε προσωπικό επίπεδο, και παρακολουθούμε τις δύο τελευταίες ημέρες την άγρια και βάρβαρη κατασταλτική πολιτική που η ΕΛ.ΑΣ. υλοποιεί, εις βάρος ειρηνικών στη συντριπτική τους πλειοψηφία διαδηλωτών, με αφορμή έναν ελάχιστο αριθμό κουκουλοφόρων», τονίζουν στην επιστολή τους ο Δημήτρης Σακελλάρης, μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ και οι Θέμης Τζίμας και Αντώνης Ελευθεριάδης, μέλη του Εθνικού Συμβουλίου.

Απαντώντας ο Χρηστος Παπουτσής επιχείρησε να επιρρίψει ευθύνες στην αστυνομία διευκρινίζοντας ευθύς εξαρχής, όπως είπε, ότι δεν επιχειρεί η κυβέρνηση αλλά η αστυνομία.

Η κυβέρνηση έχει την ευθύνη, είπε, του πλαισίου εντός του οποίου ασκεί τα καθήκοντα της η αστυνομία.

Ο κ. Παπουτσής υποστήριξε ότι υπήρξε οργανωμένο σχέδιο, ενώ ανέφερε ότι τα χημικά που χρησιμοποιήθηκαν στα επεισόδια ήταν καπνογόνα από διαδηλωτές.

Σε ότι αφορά το επίμαχο βίντεο στο οποίο δυο συνδικαλιστές της ΕΘΕΛ και ένας πρώην συνδικαλιστής συνομιλούν με αστυνομικούς, δήλωσε ότι όσοι εμφανίζονται δεν έχουν καμία σχέση με την αστυνομία , ενώ είπε ότι συνεχίζεται η εισαγγελική ερεύνα καθώς υπάρχουν πληροφορίες ότι ορισμένοι εξ αυτών συμμετείχαν σε επιθέσεις με μηχανάκια σε σπίτια πολιτικών.

Ο κ. Παπουτσής επιχείρησε να υποβαθμίσει το θέμα στο μετρό του Συντάγματος λέγοντας ότι οι άνθρωποι που είχαν προβλήματα μεταφέρθηκαν στα νοσοκομεία και οι υπόλοιποι ήταν διαδηλωτές με μάσκες ακριβότερες από αυτές της αστυνομίας που ξεκουράζονταν για να επανέλθουν στον αγώνα.

Εκτίμησε ότι κάποιοι επιδιώκουν νεκρούς, ενώ ο στόχος ήταν να σπάσει η αλυσίδα για να μπουν οι διαδηλωτές στη Βουλή να μην ψηφισθεί το μεσοπρόθεσμο και να χρεοκοπήσει η χώρα.

Από την πλευρά του ο υπουργός μεταφορών Γιαννης Ραγκούσης ζήτησε κατεπείγοντα πειθαρχικό έλεγχο προκείμενου να διερευνηθούν οι καταγγελίες και ζήτησε .

Κάθε πράξη βίας είναι λυπηρή και απαράδεκτη τόνισε η εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.




Πηγή: skai.gr