ΚΑΙΡΟΣ

Αλαλούμ στην κυβέρνηση μετά την αποκάλυψη για τους μετανάστες

Αμηχανία προκάλεσε στην κυβέρνηση η αποκάλυψη του ΣΚΑΪ για τη ριζική αλλαγή πλεύσης στην έως σήμερα ακολουθούμενη μεταναστευτική πολιτική. Στην -αόριστη- διαρροή του Μεγάρου Μαξίμου δεν γίνεται λόγος για την ουσία των αποκαλύψεων του σταθμού μας και για το υπηρεσιακό έγγραφο του υπουργείου Εσωτερικών που έχει στη διάθεσή του.

Την επίμαχη διαταγή επιβεβαιώνει όμως με ανακοίνωσή της και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συνοριακών Φυλάκων (ΠΟΣΥΦΥ), η οποία κρούει τον κώδωνα του κινδύνου στην κυβέρνηση για την απόφασή της!

Στην Μαξίμου προηγήθηκαν δραματικές ώρες διαβουλεύσεων για πώς θα χειριστούν επικοινωνιακά το ζήτημα.

Οι διαρροές από κυβερνητικές πηγές:

υποστηρίζει από την πλευρά του σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Εσωτερικών, χωρίς επίσης να κάνει λόγο για την ταμπακιέρα.

Το έγγραφο που έχει στη διάθεσή του ο ΣΚΑΪ



Σύμφωνα με το παραπάνω
έγγραφο του υπουργείου Εσωτερικών όσοι αλλοδαποί εισέρχονται στα υδάτινα και τα χερσαία σύνορα της χώρας μας δεν θα συλλαμβάνονται, αλλά θα τούς δίδεται χαρτί παραμονής 1 μήνα, αν θέλουν να φύγουν, ενώ αν δε θέλουν θα τους δίδεται άδεια παραμονής έξι μηνών.

Στο έγγραφο, που τιτλοφορείται "Νέα πολιτική σχετικά με τις διαδικασίες κράτησης αλλοδαπών" δεν διευκρινίζεται μέχρι στιγμής τι διαδικασία θα ακολουθείται αν η περίοδος των έξι μηνών παρέλθει, και απλώς αναφέρεται ότι θα ακολουθήσει νεότερη διαταγή.

Εξάλλου, ανοίγουν τα κέντρα κράτησης σε όλη την επικράτεια και όπου υπάρχουν αλλοδαποί θα αφήνονται ελεύθεροι με εξάμηνη άδεια (εκτός αν βαρύνονται με ποινικά αδικήματα).

«Απίστευτη, αδιανόητη και προκλητική» χαρακτηρίζει ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς την απόφαση της κυβέρνησης «να ανοίξει τα σύνορα σε κάθε παράνομο μετανάστη».

Η ανακοίνωση της ΠΟΣΥΦΥ

Πηγή: skai.gr