ΚΑΙΡΟΣ

Με τέτοια μυαλά, θάρθει κι η καραντίνα…

Του Βασίλη Χιώτη

Τωρα που η θερμοκρασια πεφτει και ο χειμωνας πλησιαζει, όλοι ένα ερώτημα έχουμε: Φέτος θα είμαστε καλύτερα, ή ο κορονοϊός θα μας αναγκάσει να υποστούμε πάλι καραντίνες, περιορισμούς και αναστολές εργασίας;

Μπορεί κάποτε να λέγαμε πως το εμβόλιο είναι η λύση, αλλά όπως αποδείχθηκε, το εμβόλιο μόνο του δεν είναι η λύση, αφού πολλοί δεν πείστηκαν να το κάνουν.
Για να μην έχουμε λοιπόν νέα Lock Down, θα πρέπει να εφαρμοστούν τα μέτρα που έχουν ήδη ανακοινωθεί. Αλλά θα πρέπει να εφαρμοστούν από όλους ανεξαιρέτως. Κι όχι μόνο από όσους δεν έχουν την δύναμη και την ικανότητα να τα αποφύγουν.

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟΝ ΒΑΣΙΛΗ ΧΙΩΤΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΝΟΤΗ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟ ΣΤΟΝ ΣΚΑΪ 100,3

Να το δούμε με ένα συγκεκριμένο παράδειγμα: Η πανδημία στην Θεσσαλονίκη έχει αρχίσει και πάλι να χτυπά καμπανάκια συναγερμού. Τα καμπανάκια είχαν χτυπήσει και πέρυσι, αλλά κανείς τότε δεν είχε τολμήσει να τα βάλει με την Εκκλησία και να απαγορεύσει τις συναθροίσεις για τον εορτασμό του Αγίου Δημητρίου, με τα γνωστά αποτελέσματα και την καραντίνα στη συνέχεια.

Χθες ο υπουργός Υγείας πήγε στη Θεσσαλονίκη κι έκρουσε και πάλι τον κώδωνα του κινδύνου, αλλά η αντιπεριφερειάρχης Βούλα Πατουλίδου τόνισε ότι οι εορτασμοί του Αγίου Δημητρίου άρχισαν να προετοιμάζονται κανονικά!  Με λίγα λόγια η Θεσσαλονίκη δείχνει να μην διδάχτηκε τίποτα από τον τρόμο που έζησε πριν δώδεκα μήνες,

Ταυτόχρονα, κανείς δεν ξέρει ακόμα, πως θα λειτουργούν τον χειμώνα εστίες συνωστισμού, όπως είναι οι Εκκλησίες, αλλά και τα εστιατόρια, τα μπαρ και οι καφετέριες, επειδή η κυβέρνηση δεν θέλει να βάλει από τώρα απέναντί της, ισχυρές ομάδες της κοινωνίας, που διαθέτουν επιρροή και ψήφους. Κι αντί να ασχοληθεί με τις Εκκλησίες και τα εστιατόρια, ασχολείται με τους οδοντογιατρούς!

Με τέτοια μυαλά όμως δουλειά δεν γίνεται!!

Για να λειτουργήσει σωστά μια κοινωνία, οι κανόνες θα πρέπει να είναι εφαρμόσιμοι και να ισχύουν για όλους. Αν είναι ανεφάρμοστοι και λειτουργούν με κριτήριο ποιος έχει την μεγαλύτερη δύναμη, τότε… χαιρετίσματα.

Και καραντίνες θα ξαναζήσουμε και κανείς δεν θα έχει πια δικαιολογία…