ΚΑΙΡΟΣ

Εσπρέσο με χιονάνθρωπο…

Του Βασίλη Χιώτη

Κάθε φορά που μια έκτακτη κρίση χτυπά τη χώρα, διαπιστώνουμε πόσο ανοχύρωτη είναι, αλλά και πόσο πρόχειρα λειτουργούν όλα σε τούτο τον τόπο.

Ο χιονιάς που παρέλυσε κάθε δραστηριότητα στην Αττική και που άφησε χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα χιλιάδες νοικοκυριά έφυγε. Αλλά η αιτίες που δημιούργησαν αυτήν την παράλυση δεν έφυγαν και δυστυχώς δεν θα διορθωθούν μέχρι να μας χτυπήσει κάποια άλλη κακοκαιρία.

Με αφορμή τον χιονιά και τις πτώσεις των δένδρων πάνω στα καλώδια του ΔΕΔΔΗΕ, θυμηθήκαμε και πάλι, πως γι αυτή την κατάσταση, κανείς δεν είναι αρμόδιος στην Ελλάδα!

Ο κάθε δήμος, δεν μπορεί να κόψει τις κλάρες που απειλούν ηλεκτροφόρα καλώδια γιατί του το απαγορεύει ο ΔΕΔΔΗΕ! Αλλά ούτε ο ΔΕΔΔΗΕ δεν πάει να τις κόψει, διότι ποτέ δεν έχει κάνει τέτοια χαρτογράφηση επειδή δεν έχει προσωπικό!! 

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟΝ ΒΑΣΙΛΗ ΧΙΩΤΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΝΟΤΗ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟ ΣΤΟΝ ΣΚΑΪ 100,3

Αλλά ακόμα κι αν ένα δένδρο δεν απειλεί άμεσα ηλεκτροφόρα καλώδια, αλλά κινδυνεύει να κοπεί  και να μπλοκάρει δρόμους και να προκαλέσει ατυχήματα, πάλι ο Δήμος δεν μπορεί να κάνει τίποτα.

Διότι απαιτείται πρώτα εισήγηση της αρμόδιας δασικής υπηρεσίας και στην συνέχεια απόφαση του δημοτικού συμβουλίου, η οποία ποτέ δεν εγκρίνει, διότι σπανίως εγκρίνεται η κοπή δένδρων, ακόμη κι αν απειλούν σπίτια! 

Κι αν πρόκειται για υγιή δένδρα που απλώς φύτρωσαν σε λάθος σημείο, τότε η έγκριση δεν δίδεται ποτέ! (Για την ακρίβεια τα σπίτια φυτρώνουν σε λάθος σημείο κι όχι τα δένδρα, αλλά αυτό είναι μια άλλη συζήτηση).

Κι αντί να ασχοληθούμε πως δεν θα ξανασυμβεί αυτό που συνέβη στα βόρεια προάστια από την Δευτέρα (γιατί χιόνια μπορεί να αργήσουν  να ξανάρθουν, αλλά άνεμοι που θα ρίξουν δένδρα θα ξανάρθουν) ασχολούμαστε με το αν έκανε καλά ο πρωθυπουργός που σταμάτησε να πάρει  έναν εσπρέσο στο Κολωνάκι κι αν έκανε καλά που τον κατήγγειλε ο Τσίπρας στη Βουλή, αφού επί δυο μέρες έφτιαχνε χιονάνθρωπους με τα παιδιά του και τον ψάχνανε στο γραφείο…

Αντί να καθίσουν τα κόμματα να συμφωνήσουν σε ένα πλαίσιο πρόληψης τέτοιων κρίσεων, ασχολούμαστε με το εάν έκανε καλά η κυβέρνηση κι έκλεισε για μιάμιση μέρα την Εθνική Οδό…

Μέχρι να ξανάρθει μια κακοκαιρία και να το ξαναπιάσουμε από την αρχή…