ΚΑΙΡΟΣ

Το beauty tip της Κιμ Καρντάσιαν κατά της κυτταρίτιδας - Είναι αποτελεσματικό;

Η διάσημη περσόνα Κιμ Καρντάσιαν, εδώ και χρόνια δίνει beauty tips και προτάσεις για life hacks τα οποία έχουν γίνει απίστευτα δημοφιλή.

Η Κιμ ήταν αυτή που έμαθε σε πολλές τα spanx και έκανε μόδα τα εσώρουχα σύσφιξης, ενώ λάνσαρε μέχρι το δικό της brand. Ήταν αυτή που είπε πως η τέλεια ενυδατική για όλο το σώμα είναι η κρέμα ματιών (αν έχεις τα λεφτά για να αγοράζεις τεράστιες ποσότητες κρέμας ματιών).

Η συμβουλή της κατά της κυτταρίτιδας όμως είναι εντελώς ανέξοδη.

Ένας τρόπος για να καταπολεμήσεις την κυτταρίτιδα σύμφωνα με την Κιμ, είναι η ανάμειξη ενός λαδιού σώματος και μιας λοσιόν σώματος την οποία στη συνέχεια εφαρμόζεις σε στεγνό δέρμα πριν από την άσκηση.

«Βάζω το λάδι του σώματος σε όλο το σώμα μου γιατί άκουσα πως αν το βάλεις πριν ασκηθείς, θα έχεις πολύ στιβαρό δέρμα και χωρίς ρυτίδες», εξήγησε σε ένα βίντεο του Snapchat.

Αυτό το hack, όμως, λειτουργεί πράγματι ώστε να σφίγγει το δέρμα σας;

Η Τζέσικα Γουάιζερ, MD του New York Dermatology Group δεν πιστεύει ότι είναι και η καλύτερη ιδέα.

«Η εφαρμογή λαδιού πριν από την προπόνηση θα αυξήσει πιθανώς την παραγωγή θερμότητας στο σώμα και θα μπορούσε ενδεχομένως να φράξει πόρους», τονίζει.

«Συνήθως τα λάδια εφαρμόζονται καλύτερα για να καθαρίσουν το υγρό δέρμα για να παγιδεύσουν την υγρασία και να ενισχύσουν τη διείσδυση των δραστικών συστατικών στο δέρμα», προσθέτει.

Όταν χρησιμοποιούνται σωστά, τα έλαια μπορούν πραγματικά να βοηθήσουν στο δέρμα. «Μερικά περιέχουν ρετινόλη ως πρόσθετο συστατικό που βοηθά στην τόνωση της παραγωγής κολλαγόνου και θα μπορούσε να συμβάλει στη βελτίωση των λεπτών γραμμών και των ρυτίδων», εξηγεί η Δρ Γουάιζερ.

«Ορισμένα αιθέρια έλαια μπορούν να κάνουν το δέρμα να φαίνεται πιο σφριγηλό και να φέρουν αντιοξειδωτικά αποτελέσματα για να αντιστρέψουν τη βλάβη στα κύτταρα του δέρματος», αναφέρει.

Πηγή: sigmalive magazine