ΚΑΙΡΟΣ

Συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης για τους σεισμόπληκτους Τουρκίας και Συρίας σε Θεσσαλονίκη και Αλεξανδρούπολη

Συγκεντρώνονται μάσκες, αντισηπτικά, ζεστά ρούχα για παιδιά και ενήλικες, κουβέρτες,βρεφικές τροφές, παιδικά γάλατα και είδη βρεφικής φροντίδας, γάλατα και τρόφιμα μακράς διαρκείας (κονσέρβες, δημητριακά, παξιμάδια κ.ά.) και είδη ατομικής υγιεινής

Στη εθελοντική συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης προκειμένου να αποσταλούν στις πληγείσες από τον σεισμό περιοχές της Τουρκίας και της Συρίας, προχωρά ο Δήμος Αλεξανδρούπολης, ο Δήμος Θεσσαλονίκης και η Ένωση Νοσοκομειακών Ιατρών Θεσσαλονίκης (ΕΝΙΘ)

Όσοι επιθυμούν και μπορούν να βοηθήσουν, καλούνται να προσφέρουν μάσκες, αντισηπτικά, γάντια, ζεστά ρούχα για παιδιά και ενήλικες, κουβέρτες, κλινοσκεπάσματα, βρεφικές τροφές, παιδικά γάλατα και είδη βρεφικής φροντίδας, γάλατα και τρόφιμα μακράς διαρκείας (κονσέρβες, δημητριακά, παξιμάδια κ.ά.) και είδη ατομικής υγιεινής.

Στην Αλεξανδρούπολη, η συγκέντρωση των ειδών πρώτης ανάγκης θα πραγματοποιείται, καθημερινά, στο ισόγειο του Δημαρχείου και στο Πολυκοινωνικό έως και τη 10η Φεβρουαρίου, από τις 9.00 έως τις 14.00. Πληροφορίες παρέχονται από το Γραφείο Εθελοντισμού του Δήμου Αλεξανδρούπολης στα τηλ. 25513 50001 και 6948484668.

Στη Θεσσαλλονίκη, όλα τα είδη συγκεντρώνονται στο φουαγιέ του δημαρχείου και μόλις διευθετηθούν όλες οι διαδικασίες θα αποσταλούν στις σεισμόπληκτες περιοχές.

Η  Ένωση Νοσοκομειακών Ιατρών Θεσσαλονίκης απευθύνει έκκληση στους πολίτες για συλλογή ειδών πρώτης ανάγκης για τους λαούς της Τουρκίας, της Συρίας, του Λιβάνου και όλων των γειτονικών χωρών που επλήγησαν από τον σεισμό της 6ης Φεβρουαρίου. 

Ειδικά για την ΕΝΙΘ, τα είδη πρώτης ανάγκης που συλλέγονται είναι τρόφιμα μακράς διαρκείας, κουβέρτες, γάλα σε σκόνη, πάνες ενηλίκων/μωρών, σερβιέτες, απορρυπαντικά ρούχων, ορούς, γάζες, επίδεσμοι είδη ατομικής υγιεινής.

Η συλλογή θα γίνεται Τρίτη, Τετάρτη και Πέμπτη 15:00-19:00, στα γραφεία της ΕΝΙΘ (Προξένου Κορομηλά 51, 4ος όροφος). 

Συγκινητική η ανταπόκριση του κόσμου στη Θεσσαλονίκη

Έλληνες από το εξωτερικό και από όλη την Ελλάδα, πολλοί Θεσσαλονικείς αλλά και κάτοικοι από την Καλαμάτα που δοκιμάστηκαν από τον σεισμό του 1986, ένωσαν τις δυνάμεις τους και ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του δήμου Θεσσαλονίκης, προκειμένου να προσφέρουν βοήθεια και στήριξη στους χιλιάδες σεισμόπληκτους συνανθρώπους μας, που δοκιμάζονται στην Τουρκία και τη Συρία.

Από εχθές το βράδυ άρχισαν να συγκεντρώνονται στο Δημαρχείο οι πρώτες προσφορές. 

«Έλληνες από τη Γερμανία και συγκεκριμένα από το Ντίσελντορφ ήταν οι πρώτοι που ενδιαφέρθηκαν να στείλουν (κυρίως) τρόφιμα. Αλλά και κάτοικοι από την Καλαμάτα, που ενδιαφέρθηκαν να συνεργαστούμε και να μας στείλουν άμεσα φάρμακα, ρούχα και τρόφιμα. Είναι άνθρωποι που δοκιμάστηκαν πολύ από τον σεισμό που σημειώθηκε στις 13 Σεπτεμβρίου του 1986 και αντιλαμβάνονται πόσο σημαντική είναι η βοήθεια» δήλωσεστο Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος για δράσεις Πολιτικής Προστασίας του δήμου Θεσσαλονίκης Βασίλης Μωυσίδης.

Πηγή: skai.gr