ΚΑΙΡΟΣ

Θεσσαλονίκη: Επίθεση με μολότοφ σε ομάδα της ΔΙ.ΑΣ. στην Αγίου Δημητρίου - Επτά προσαγωγές

Ομάδα της  ΔΙ.ΑΣ δέχτηκε επίθεση με μολότοφ το απόγευμα - Σε εξέλιξη η πορεία για την επέτειο του Πολυτεχνείου στο κέντρο της πόλης

Σε επτά προσαγωγές προχώρησε η ΕΛ.ΑΣ. στην οδό Εθνικής Αμύνης.Τα άτομα κρίθηκαν ύποπτα για τις επιθέσεις που σημειώθηκαν πριν από την έναρξη της πορείας για την 49η Επέτειο της Εξέγερσης των φοιτητών του Πολυτεχνείου, κατά αστυνομικών στην οδό Αγίου Δημητρίου.

Υπενθυμίζεται ότι λίγο μετά τις 17:30, ομάδα κουκουλοφόρων βγήκε από το ΑΠΘ και επιτέθηκε με βόμβες μολότοφ κατά αστυνομικών της Ασφάλειας. Παράλληλα, προκλήθηκε μικρής έκτασης φωτιά εντός του ΑΠΘ από ρίψη μολότοφ.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το thestival.gr oι δράστες της επίθεσης αντιλήφθηκαν την παρουσία αστυνομικών με πολιτικά και τους επιτέθηκαν επί της οδού Αγίου Δημητρίου. Μία μηχανή δεν έπαιρνε μπρος και εγκαταλείφθηκε στο σημείο με αποτέλεσμα να πυρποληθεί από μαζική ρίψη βομβών μολότοφ.

Από την επίθεση δεν τραυματίστηκε κανείς. Όχημα της Πυροσβεστικής έσπευσε στο σημείο και έσβησε τη φωτιά που προκλήθηκε. Η μοτοσικλέτα καταστράφηκε ολοσχερώς.

Οι αρχές αναζητούν τους δράστες. 

Μικρής έκτασης φωτιά εντός του ΑΠΘ

Παράλληλα, μικρής έκτασης φωτιά ξέσπασε κοντά στο κυλικείο της κεντρικής βιβλιοθήκης του ΑΠΘ, πίσω από το εργοτάξιο του μετρό. 

Ομάδα 5-6 ατόμων του αντιεξουσιαστικού χώρου κινείται εντός του πανεπιστημιακού campus και έριξε βόμβες μολότοφ.

Σε εξέλιξη η πορεία στο κέντρο της πόλης

Λίγο μετά τις 6:30 ξεκίνησε η πορεία του ΚΚΕ και του ΠΑΜΕ για την 49η επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.  Η πορεία ξεκίνησε από την πολυτεχνική σχολή του ΑΠΘ. Θα κινηθεί σε κεντρικούς δρόμους της πόλης και θα φτάσει έως το Αμερικάνικο προξενείο, για να επιστρέψει στα πανεπιστήμια.

Στην κεφαλή της πορείας βρίσκεται ο Σύλλογος Φυλακισθέντων και Εξορισθέντων Αντιστασιακών. Επίσης συμμετέχουν εργατικά σωματεία, μέλη του ΚΚΕ και του ΠΑΜΕ, φοιτητικοί σύλλογοι και άλλες πολιτικές οργανώσεις. Νωρίτερα, πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση στη Πολυτεχνική Σχολή του ΑΠΘ.

Η τροχαία έχει διακόψει την κυκλοφορία σε μεγάλο τμήμα του ιστορικού κέντρου της πόλης προκειμένου να διέλθει η πορεία.

Πηγή: thestival.gr