ΚΑΙΡΟΣ

Συνεχίζουν ακάθεκτοι οι «Αγανακτισμένοι» στο Σύνταγμα

Μαζική είναι και σήμερα η προσέλευση του κόσμου στην κινητοποίηση των «Αγανακτισμένων» στην πλατεία Συντάγματος και στις άλλες μεγάλες πόλεις σε όλη την Ελλάδα. Για πολλούς η συγκέντρωση της Τρίτης εκλαμβάνεται ως «πρόβα τζενεράλε» για τον αποκλεισμό της Βουλής την Τετάρτη οπότε συζητείται στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα.

Χιλιάδες πολίτες έχουν συγκεντρωθεί για 20η μέρα μπροστά στη Βουλή και στις συνελεύσεις της πλατείας, προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για τα μέτρα της κυβέρνησης στην οικονομία και τη διαφθορά στο πολιτικό σύστημα.

Η κινητοποίηση της Τρίτης πραγματοποιείται σε φορτισμένο κλίμα καθώς την Τετάρτη προγραμματίζεται ειρηνικός αποκλεισμός της Βουλής από τους «Αγανακτισμένους» με καθιστική διαμαρτυρία. Την Τετάρτη στις 7 το πρωί προγραμματίζουν περικύκλωση της Βουλής. Δίνουν ραντεβού σε τρία σημεία, έξω από τη Βουλή, τον Ευαγγελισμό και το Παναθηναϊκό Στάδιο, και δηλώνουν ότι θα παραμείνουν για τουλάχιστον 24 ώρες.

Η στάση του Μετρό στον Ευαγγελισμό δεν πρόκειται να λειτουργήσει από την έναρξη της βάρδιας.

«Συναγερμός» έχει σημάνει στην αστυνομία. Περισσότεροι από 5 χιλιάδες αστυνομικοί και 32 διμοιρίες των ΜΑΤ θα βρίσκονται σε πλήρη ετοιμότητα και θα περιφρουρούν του «αγανακτισμένους» πολίτες και τις πορείες των συνδικάτων.

Νωρίτερα, ομάδα «Αγανακτισμένων» επιχείρησε να εισβάλει στο ξενοδοχείο «Μεγάλη Βρετανία», μετά από ανεπιβεβαίωτη πληροφορία ότι στο κτήριο έδιναν συνέντευξη βουλευτές σε δημοσιογράφους. Με την επέμβαση των ψυχραιμότερων το επεισόδιο έλαβε σύντομα τέλος.
Πηγή: skai.gr