ΚΑΙΡΟΣ

Συναγερμός στην ΕΛΑΣ ενόψει Πολυτεχνείου και Γρηγορόπουλου

Σε επιφυλακή παραμένει η αστυνομία, εκτιμώντας ότι η εκκένωση της κατάληψης κοντά στην ΑΣΟΕΕ δημιουργεί σημαντικό πρόβλημα στη δράση των κουκουλοφόρων. 

Το μεγάλο στοίχημα όμως είναι για την επέτειο του Πολυτεχνείου και την ημέρα μνήμης του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.

Ειδικότερα, καυτό μήνα προβλέπουν οι αξιωματικοί της αστυνομίας καθώς ανησυχούν για το ενδεχόμενο εκδήλωσης αντιδράσεων, ακτιβιστικών ενεργειών ακόμη και καταδρομικών επιθέσεων που αφορούν την συγκεκριμένη εκκένωση αλλά και άλλες, μέσα στο κρίσιμο διάστημα των προαναφερθέντων επετείων.

Συγκεκριμένα, η ανησυχία αφορά κυρίως το απρόβλεπτο και αναπάντεχο τέτοιων ενεργειών.

Η εκκένωση της κατάληψης Βανκούβερ, που θεωρούταν ένα από τα προπύργια αντιεξουσιαστών στην Αττική, είναι η πιο κρίσιμη από τις δέκα, στις οποίες έχουν προβεί το τελευταίο δίμηνο οι αρχές, ως προς τον βαθμό επικινδυνότητας.

Ταυτόχρονα, εξίσου κρίσιμες κρίνονται ακόμη 5, οι οποίες και θεωρούνται ίσου βαθμού επικινδυνότητας.

Σε μια εξ αυτών μάλιστα, επί της οδού Ζαίμη, ( Κατάληψη η οποία είχε ξεκινήσει ήδη από το 2009.) όπως έγινε γνωστό, σημειώθηκε χθες τα μεσάνυχτα επίθεση εναντίον διμοιρίας των ΜΑΤ με αποτέλεσμα τον ελαφρύ τραυματισμό αστυνομικού.

Για το περιστατικό προσήχθησαν δύο άτομα τα οποία εν συνεχεία αφέθησαν ελεύθερα καθότι δεν προέκυψαν στοιχεία τα οποία να δείχνουν συμμετοχή τους στις ενέργειες.
Υπενθυμίζεται πως πρώτες αντιδράσεις για την εκκένωση της κατάληψης, είχαν έρθει ήδη από το Σάββατο το απόγευμα με επιθέσεις εναντίον της αστυνομίας στα Εξάρχεια και συγκεκριμένα στις οδούς Ζαίμη, Σπυρίδωνος Τρικούπη και Τσαμαδού.

Μάλιστα αντιεξουσιαστές προέβησαν στη ρίψη βομβών μολότοφ και αντικειμένων από τις ταράτσες κτιρίων στην περιοχή ενώ για τις επιθέσεις υπήρξε και ανάρτηση σχετικού κειμένου, στο οποίο αναφερόταν πως αυτές αποτελούν απάντηση στην εκκένωση της κατάληψης Βανκούβερ.

Πηγή: skai.gr