ΚΑΙΡΟΣ

Σε νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης την Τρίτη ο Εφραίμ

Σε εφημερεύον νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης θα μεταφερθεί την Τρίτη ο ηγούμενος Εφραίμ προκειμένου να ρυθμιστεί το σάκχαρό του δήλωσε στο ΣΚΑΪ ο Διευθυντής του Κέντρου Υγείας Καρυών, Κωνσταντίνος Δοκουσλής. Σημειώνεται ότι πριν ένα χρόνο ο ηγούμενος είχε υποβληθεί σε μεταμόσχευση στο πάγκρεας.

Όπως είπε ο κ. Δοκουσλής πρώτα θα πραγματοποιηθεί νέα εξέταση για να εκτιμηθεί η κατάστασή του, ενώ πρόσθεσε ότι παραμένει απύρετος ενώ έχουν υποχωρήσει οι πόνοι στη μέση.

Εν τω μεταξύ, εξέπνευσε η προθεσμία εκτέλεσης του εντάλματός σύλληψής του. Σύμφωνα με πληροφορίες, δεν αποκλείεται να δοθεί παράταση της εκτέλεσης του εντάλματος για λόγους υγείας.

Εξάλλου, αποστάσεις από την απόφαση προφυλάκισης Εφραίμ κρατάει ο πρόεδρος της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων, Χαράλαμπος Αθανασίου.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του η κράτηση πρέπει να διατάσσεται ως εξαιρετικό μέτρο με μεγάλη προσοχή και φειδώ.

Ταυτόχρονα τονίζει ότι πρέπει να είναι προσεκτικοί όσοι εκφέρουν γνώμη, καθώς δεν έχουν γνώση της δικογραφίας.

Την Τρίτη αναμένεται να απασχολήσει την εισαγγελία του Αρείου Πάγου το θέμα της προσωρινής κράτησης Εφραίμ. 

Την παραίτηση του υφυπουργού Δικαιοσύνης Γιώργου Πεταλωτή που ήταν βασικός κατήγορος στην υπόθεση της Μονής Βατοπεδίου, ζήτησε μέσω του ΣΚΑΪ ο υφυπουργός Ανάπτυξης Αδώνις Γεωργιάδης. Εκτίμησε ότι «η ταυτόχρονη παρουσία του υφυπουργού και βασικού κατήγορού στην υπόθεση κ. Πεταλωτή, συνιστά μείζον ηθικό και πολιτικό ζήτημα».

Το βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών της Αθήνας προκάλεσε απροσδόκητη έκπληξη, τόνισε στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ ο δικηγόρος Ξάνθης Στέργιος Γιαλάογλου και σημείωσε ότι στην περίπτωση του Εφραίμ δεν υπάρχουν οι προϋποθέσεις που να δικαιολογούν την προσωρινή κράτηση. Παράλληλα, εκτίμησε ότι η υπόθεση έχει και πολιτικές προεκτάσεις.

Παράλληλα, εκπρόσωποι της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας τονίζουν ότι προσβλέπουν σε μία δίκαιη, έντιμη και μη πολιτικοποιημένη δίκη του Εφραίμ. Πηγές του Πατριαρχείου Μόσχας εκτιμούν ότι οι αντιδράσεις τόσο στη ρωσική όσο και στην παγκόσμια Ορθοδοξία θα κλιμακωθούν τις επόμενες ημέρες και χαρακτηρίζουν «πρωτοφανή αγριότητα» την απόφαση προφυλάκισης ενός μοναχού παραμονές Χριστουγέννων.

Γ. Καρατζαφέρης: Πρεμούρα να μπει ο Εφραίμ στη φυλακή

Ο Πρόεδρος του ΛΑΟΣ  Γιώργος Καρατζαφέρης έκανε την ακόλουθη δήλωση για την απόφαση προφυλάκισης του Εφραίμ:

«Η απόφαση για τον Εφραίμ, είναι έμφορτος ημεδαπών και αλλοδαπών σκοπιμοτήτων. Η δικαιοσύνη πρέπει να πείθει τον κόσμο. Είναι μεν ανεξάρτητη, αδέσμευτη και ανεπηρέαστη. Όμως, πρέπει να αντιληφθούν όλοι ότι ορισμένες αποφάσεις αλληλοσυγκρούονται.

Πρεμούρα για να μπει παραμονή των Χριστουγέννων, φυλακή ο Εφραίμ, ελεύθεροι πολλοί από αυτούς που έχουν διασπαθίσει το χρήμα του ελληνικού λαού. Κάποια πράγματα πρέπει να ορθοτομούν τον λόγο και την πράξη».

«Χθες για τον Γ. Καρατζαφέρη ο ηγούμενος Εφραίμ ήταν εταιρεία δολοφόνων, τώρα είναι θύμα σκοπιμοτήτων» σχολίασε το ΚΚΕ. Πηγή: Αντώνης Αντζολέτος, Ιωάννα Μάνδρου