ΚΑΙΡΟΣ

Σε κλίμα βαθιάς συγκίνησης η κηδεία του Μιχάλη Κωσταράκου (φωτό)

Στην εξόδιο ακολουθία χοροστατούν ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Άνθιμος και ο Μητροπολίτης Νεαπόλεως Σταυρουπόλεως Βαρνάβας - Έστειλε στεφάνι ο Ακάρ  

Το τελευταίο αντίο στον επίτιμο αρχηγό ΓΕΕΘΑ και πρώην πρόεδρο της της στρατιωτικής επιτροπής της Ε.Ε., στρατηγό Μιχάλη Κωσταράκο, λένε σήμερα, Τρίτη 6 Ιουνίου 2023, συγγενείς, φίλοι και στρατιωτικοί στη Θεσσαλονίκη.

Η κηδεία τελείται σε κλίμα συγκίνησης στον Ιερό Ναό της Θεού Σοφίας. Παρόντες οι υπουργοί Εθνικής Άμυνας, Αλκιβιάδης Στεφανής, και Προστασίας του Πολίτη, Χαράλαμπος Λαλούσης, ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Κωνσταντίνος Φλώρος, ο επίτιμος αρχηγός του ΓΕΣ, Φράγκος Φραγκούλης, εκπρόσωποι των Ενόπλων Δυνάμεων καθώς και της πολιτικής και τοπικής αυτοδιοίκησης της πόλης.

Στην εξόδιο ακολουθία χοροστατούν ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Άνθιμος και ο Μητροπολίτης Νεαπόλεως Σταυρουπόλεως Βαρνάβας. Αγήματα του Στρατού είναι στο προαύλιο του Ιερού Ναού, το οποίο έχει κατακλυστεί από στεφάνια, μεταξύ τους και αυτό που απέστειλε ο πρώην υπουργός Άμυνας της Τουρκίας, Χουλουσί Ακάρ.

Ο στρατηγός Μιχάλης Κωσταράκος έφυγε από τη ζωή την περασμένη Παρασκευή σε ηλικία 67 ετών. Το τελευταίο διάστημα νοσηλευόταν στο 424  Στρατιωτικό Νοσοκομείο στη Θεσσαλονίκη, με σοβαρό πρόβλημα υγείας.

Ο Μιχαήλ Κωσταράκος υπήρξε αρχηγός ΓΕΕΘΑ από την 1η Νοεμβρίου του 2011 μέχρι και τις 15 Σεπτεμβρίου 2015. Από τις 6 Νοεμβρίου 2015 μέχρι και τις 6 Νοεμβρίου 2018 διετέλεσε πρόεδρος της Στρατιωτικής Επιτροπής της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Είχε τιμηθεί με όλα τα προβλεπόμενα στρατιωτικά μετάλλια και παράσημα του βαθμού του.

Πηγή: voria.gr
TAGS: Κηδεία