ΚΑΙΡΟΣ

Πρωτοφανής παραίτηση Σακελλαρίου . Αιχμές για υποχώρηση του κράτους δικαίου

Την παραίτησή του από τον θώκο του προέδρου του Συμβουλίου της Επικρατείας ανακοίνωσε την Τετάρτη ο Νίκος Σακελλαρίου υπό το κράτος έντονης συναισθηματικής φόρτισης, αφηνοντας αιχμές και για υποχώρηση του κράτους δικαίου, σε μια πρωτοφανή για τα μεταπολιτευτικά χρονικά κίνηση.

Σε δήλωσή του, ο πρόεδρος του Ανώτατου Δικαστηρίου εξαπέλυσε «κεραυνούς» για τις διαρροές ότι η Ολομέλεια έκρινε συνταγματικό το νόμο Κατρούγκαλου, με τον οποίο περικόπτονται οι συντάξεις. Όπως είπε, κάποιοι με διαρροές, ειδικά για το νόμο Κατρούγκαλου, δεν τον άφηναν να επιτελέσει τα καθήκοντά του, και απέρχεται της θέσης του πριν την συμπλήρωση του ορίου ηλικίας συνταξιοδότησης.

Με αφορμή τις διαρροές για το νόμο Κατρούγκαλου μίλησε για αδιανόητη παραβίαση του απορρήτου και καίριο πλήγμα στην αξιοπιστία του Ανωτάτου Δικαστηρίου. 

Ο παραιτηθείς πρόεδρος του ΣτΕ προειδοποίησε μάλιστα για τις επερχόμενες μεγάλες περικοπές στις συντάξεις. Όπως είπε, «φοβούμαστε πλήρη εξαθλίωση όλων των συνταξιούχων» και κάλεσε τους πολίτες να εμπιστεύονται τη δικαιοσύνη και τους λειτουργούς της, λέγοντας αιχμηρά ότι «υπάρχουν ακόμα δικαστές εις τας Αθήνας». 

Παράλληλα, επέκρινε την πολιτική ηγεσία της χώρας επειδή μετακυλύει παγίως στη δικαιοσύνη την επίλυση των πιο δυσεπίλυτων προβλημάτων της χώρας.  Καθήκοντα προέδρου του ΣτΕ αναλαμβάνει η Μαίρη Ειρήνη Σαρπ. 

Η δήλωση Σακελλαρίου
Πηγή: skai.gr