ΚΑΙΡΟΣ

Προσπάθειες χειραγώγησης της Δικαιοσύνης από τον Βαγγέλη Μαρινάκη

Την πρόεδρο του Αρείου Πάγου Βασιλική Θάνου επισκέφθηκε σήμερα Πέμπτη ο πρόεδρος του Ολυμπιακού Βαγγέλης Μαρινάκης.

Το γεγονός προκαλεί τεράστια ερωτήματα, καθώς ο κ. Μαρινάκης κατηγορείται ως φερόμενος ως αρχηγός εγκληματικής οργάνωσης στον χώρο του ποδοσφαίρου και του έχουν επιβληθεί περιοριστικοί όροι.

Τα ερωτήματα μεγαλώνουν καθώς η συνάντηση με την κ. Θάνου γίνεται λίγες ώρες μετά την 11η αίτηση εξαίρεσης του Εισαγγελέα που χειρίζεται την υπόθεση της εγκληματικής οργάνωσης η οποία υποβλήθηκε χθες αυτήν την φορά από τον ίδιο τον Β. Μαρινάκη.

 Όπως έγινε γνωστό, ο εισαγγελέας εφετών κ. Κουμπής στον οποίο χρεώθηκε η 11η αίτηση εξαίρεσης πρότεινε την απόρριψη της αίτησης Μαρινάκη σε βάρος του εισαγγελέα εφετών κ. Δασκαλόπουλου.

Εντύπωση προκαλεί ότι, η αίτηση εξαίρεσης του προέδρου του Ολυμπιακού χρεώθηκε στο συμβούλιο εφετών, στο οποίο είναι πρόεδρος ο κ. Ανδρέας Παπαδημητρίου, που είναι παράλληλα αναπληρωματικό μέλος του Διαιτητικού Δικαστηρίου της ΕΠΟ, οπότε ο δικαστής ουσιαστικά θα πρέπει να κρίνει υπόθεση, η οποία αφορά μέλη του σημερινού Διοκητικού Συμβουλίου της ΕΠΟ, γεγονός που συνιστά ενδεχομένως δεοντολογικό ασυμβίβαστο.

Για πρωτόγνωρο γεγονός που προσβάλει τη Δικαιοσύνη και αναδεικνύει τον πανικό του κ. Μαρινάκη κάνει λόγο σε ανακοίνωση της η ΠΑΕ Παναθηναϊκός.

«Αδυνατούμε να πιστέψουμε την κακόβουλη διάδοση ότι δήθεν μέσω των αλλεπάλληλων αιτήσεων εξαίρεσης αναζητείται το κατάλληλο Συμβούλιο, κατά προτίμηση Θερινού Τμήματος, που επιτέλους θα κάνει δεκτή την αίτηση εξαίρεσης» αναφέρει μεταξύ άλλων η πράσινη ΠΑΕ.

Την ίδια ώρα, η ιστοσελίδα thepressproject.gr αποκαλύπτει συνομιλίες του Βαγγέλη Μαρινάκη και του διευθύνοντος συμβούλου του Ολυμπιακού, Γιάννη Βρέτζου με manager ποδοσφαιριστών του Ολυμπιακού από τις οποίες συνομιλίες προκύπτει φοροδιαφυγή μέσω διπλών συμβολαίων.

Επίσης, στις συνομιλίες γίνεται αναφορά σε οικονομικά ιδρύματα με έδρα το Μονακό τα οποία σχεδιάζουν διακίνηση χρημάτων χωρίς φορολογικά βάρη.

Το «ίδρυμα», τα 100 εκατομμύρια και πώς να τα σπάσεις σε κομμάτια

Ο Γιάννης Βρέντζος είναι ο Διευθύνων Σύμβουλος του Ολυμπιακού. Ο Γιώργος είναι ο αδελφός του. Σε πρόσφατη τηλεοπτική του συνέντευξη στο ΚΡΗΤΗ TV, ο Γιώργος Βρέντζος υποστήριζε ότι «ο αδελφός μου Γιάννης δεν ήθελε ποτέ - και λόγω της ιδιότητάς του με τον Ολυμπιακό- να αναμειχθώ με το ποδόσφαιρο και ήταν αρνητικός στο διάστημα που έσπευσα να βοηθήσω την ΠΑΕ Εργοτέλης», αλλά η αλήθεια αποδεικνύεται κάπως διαφορετική. Σε μια σειρά τηλεφωνικών συνομιλιών που φέρεται να είχαν τα δύο αδέλφια είναι προφανές ότι και οι δύο ασχολούνται με το ποδόσφαιρο, καθώς συζητούν για το πώς θα γίνουν πληρωμές του Ολυμπιακού μέσω εταιρικών σχημάτων που έχουν έδρα φορολογικούς παραδείσους.

Σε μια από αυτές τις συνομιλίες τα δύο αδέλφια αναφέρονται στην κατάτμηση μερικών εκατομμυρίων ευρώ σε χώρες του εξωτερικού. Σημαντικό ρόλο στην όλη υπόθεση φαίνεται να παίζει μια κυρία Δημητρού, κατά πάσα πιθανότητα πρόκειται για την Μαρία Δημητρού, κάτοικο Πειραιά, η οποία εμφανίζεται να συμμετέχει στο Δ.Σ. της AMOR Α.Ε. μαζί με την Ειρήνη Μαρινάκη. Ο βασικός σκοπός της εταιρίας αυτής, σύμφωνα με την εγγραφή της στην εφορία, είναι η εκμετάλλευση ακινήτων. Την κυρία Δημητρού πάντως την βρίσκουμε και σε άλλο Δ.Σ., αυτό της εταιρείας SMALLRIDGE ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ Α.Ε.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΠΑΕ Ολυμπιακός φαίνεται να είναι ιδιαίτερα ανήσυχος για κάποια ποσά που βρίσκονται σε fiduciary deposits, δηλαδή σε προνομιακές προθεσμιακές διατραπεζικές καταθέσεις, οι οποίες έχουν υψηλότατες χρεώσεις (κάτι το οποίο επισημαίνει και ο Γιώργος Β.), αλλά προσφέρουν εξαιρετικά υψηλό επίπεδο εμπιστευτικότητας. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του ICIJ για τον μηχανισμό της φοροαποφυγής που αποκαλύφθηκε με τα Panama Papers, αυτές οι διατραπεζικές καταθέσεις χρησιμοποιήθηκαν για την απόκρυψη χρημάτων σε αρκετές περιπτώσεις, μεταξύ των οποίων και στη διάσημη περίπτωση με τα περιβόητα χρήματα που απέκρυψε ο Βλάντιμιρ Πούτιν.

Από τις συνομιλίες είναι σαφές ότι ο Πρόεδρος του Ολυμπιακού, Βαγγέλης Μαρινάκης, ανησυχεί για την κατάσταση της ελληνικής οικονομίας, αφού τα δύο αδέλφια προσπαθούν να συνεννοηθούν με την κυρία Δημητρού για το πώς θα μεταφέρουν 20 εκατομμύρια ευρώ σε τράπεζες της Κύπρου και της Τουρκίας. Η ανησυχία είναι ξεκάθαρη, όταν ο Γιώργος Β. αναφέρει: «...Τράπεζα Κύπρου Αθήνας ή Τράπεζα Κύπρου Κύπρου; Μου λέει: γιατί έχει διαφορά; Λέω δεν ξέρω αν έχει διαφορά, αλλά στο rate έχει 1% διαφορά, αλλά προφανώς λέω το ρίσκο θεωρητικά είναι μεγαλύτερο, αν και δεν μπορώ να φανταστώ πώς θα φαλιρίσει η μια και όχι η άλλη; Όπως λέει, η Μάλτα ας πούμε, αλλά εκεί λέω ήταν αντίθετα, εκεί λέω φοβόμασταν, επειδή ξέραμε τη μαμά. Και επίσης λέω έχουμε 20 εκατομμύρια δεν έχουμε 10».






















































Ιμπαγάσα, Μανωλάς και κάτι «χαμένα» χρήματα

































Το σχέδιο αγοράς ομάδας στην Κύπρο





























Τα ξέρει αυτά ο Μαρινάκης;



















Πηγή: ΣΚΑΪ 100,3