ΚΑΙΡΟΣ

Ολοκληρώθηκε η ορκωμοσία στο Δήμο Αθηναίων - Ξανά στον Κορυδαλλό ο Κασιδιάρης

Χωρίς σοβαρά “παρατράγουδα” ολοκληρώθηκε η τελετή ορκωμοσίας της νέας αρχής στο Δήμο Αθηναίων στην Τεχνόπολη στο Γκάζι. Για να αποφευχθούν τα χειρότερα στην περιοχή υπήρχαν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, ενώ ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Ηλίας Κασιδιάρης αποχώρησε αμέσως μετά για να επιστρέψει στις φυλακές Κορυδαλλού.

Η τελετή στο αμφιθέατρο του ραδιοσταθμού 9,84 άρχισε περίπου στις 5 το απόγευμα, και εκτός από τον Κασιδιάρη ορκίστηκε εκ μέρους της ΧΑ και η κόρη του Νίκου Μιχαλολιάκου Ουρανία. Παράλληλα με την τελετή εξελίσσονταν συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας αντιφασιστικών οργανώσεων από τη μια πλευρά και μελών της Χρυσής Αυγής από την άλλη στην οδό Πειραιώς που φώναζαν στον Κασιδιάρη "άξιος" και "ψηλά το κεφάλι".

Οι αOι αστυνομικές δυνάμεις είχαν δημιουργήσει ζώνες ασφαλείας γύρω από την περιοχή, και μόνο με ειδική πρόσκληση μπορούσε κάποιος να εισέλθει στο χώρο της τελετής, με αποτέλεσμα να μην επιτραπεί η είσοδος στον βουλευτή της Χρυσής Αυγής Ηλία Παναγιώταρο, που αντέδρασε, υποστηρίζοντας ότι είναι αντισυνταγματικό να μην επιτρέπεται η είσοδος σε έναν βουλευτή.

Καμίνης: Nα αλλάξουμε την Αθήνα

Στο σύντομο χαιρετισμό του μετά την ορκωμοσία του ο δήμαρχος Αθηναίων έκανε λόγο για ένα νέο ξεκίνημα την πενταετία που αρχίζει. «Έχουν μπει τα θεμέλια, έγιναν σημαντικές παρεμβάσεις, αναλάβαμε κρίσιμες πρωτοβουλίες. Δεν χρειάζεται να ξεκινήσουμε από την αρχή» είπε χαρακτηριστικά.

















Παράλληλα, ανέφερε ότι θα «παλέψουμε για ουσιαστικές αλλαγές στην πόλη και τον δήμο της Αθήνας. Διεκδικώντας μια τολμηρή και πραγματική μεταρρύθμιση στις σχέσεις της Πολιτείας με την Τοπική Αυτοδιοίκηση και τους Πολίτες. Οικονομική και διοικητική αυτοτέλεια, μακριά από την κρατική χειραγώγηση και τον ασφυκτικό εναγκαλισμό των κομμάτων».

«Στο εξαιρετικά ρευστό πολιτικό τοπίο της σημερινής συγκυρίας οι δήμοι αναδεικνύονται στον κατεξοχήν παράγοντα πολιτικής σταθερότητας. Οικοδομώντας σχέσεις εμπιστοσύνης, ενεργοποιώντας την Κοινωνία των Πολιτών, συνεργαζόμενοι με τις υγιείς και δημιουργικές κοινωνικές δυνάμεις» είπε μεταξύ άλλων ο κ. Καμίνης.



Σακελλαρίδης: Διαρκής αγώνας ενάντια στο φασισμό


Με αφορμή την ορκωμοσία του νέου Δημοτικού Συμβουλίου στο Δήμο Αθηναίων, ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης, επικεφαλής της «Ανοιχτής Πόλης» δήλωσε:

«Ο ουσιαστικός όρκος που δίνουν σήμερα οι δημοτικοί και κοινοτικοί σύμβουλοι της Ανοιχτής Πόλης είναι ο ίδιος που περιλαμβάνεται στο "συμβόλαιο" που σύναψαν με τους πολίτες της Αθήνας, τόσο κατά την προεκλογική περίοδο, όσο και στην καθημερινή παρουσία και παρέμβαση της δημοτικής μας παράταξης τα προηγούμενα 8 χρόνια στην πόλη. Δηλαδή:



»Αγώνας για μια Αθήνα της αλληλεγγύης, της αξιοπρέπειας και της δημοκρατίας. Αγώνας ενάντια στην πολιτική του Μνημονίου που καταδικάζει τους συνανθρώπους μας στην ανεργία, την ανασφάλεια και το περιθώριο. Αγώνας ενάντια στα μικρά και τα μεγάλα συμφέροντα που λειτουργούν ενάντια στο δημόσιο συμφέρον με την ανοχή της δημοτικής αρχής. Αγώνας διαρκής, ενάντια στον φασισμό και τον ρατσισμό, για τον εξοβελισμό του μίσους και του φόβου από τις γειτονιές της Αθήνας».

Υπενθυμίζεται ότι οι τελετές ορκωμοσίας στον δήμο Θεσσαλονίκης, αλλά και στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, πραγματοποιήθηκαν σε ατμόσφαιρα έντονης αντιπαράθεσης μεταξύ των δύο πλευρών.



Πηγή: skai.gr