ΚΑΙΡΟΣ

Οι αντιδράσεις στην 48ωρη απεργία της ΠΝΟ

Ραγδαίες οι αντιδράσεις, μετά την απόφαση της ΠΝΟ να πραγματοποιήσει τελικά 48ωρη απεργία τη Μεγάλη Τρίτη και τη Μεγάλη Τετάρτη, παρά τις χθεσινές δεσμεύσεις των υπουργών για σειρά θεμάτων που τους απασχολούν.

Σε ανακοίνωσή της η Άννα Διαμαντόπουλου επισημαίνει ότι η Πολιτεία οφείλει να προστατεύσει όλες τις επαγγελματικές και κοινωνικές ομάδες καθώς και το γενικό συμφέρον και αυτό θα κάνει με κάθε τρόπο. Επισημαίνει ότι η ΠΝΟ κρατά όμηρους τους Έλληνες πολίτες, απειλεί την τουριστική περίοδο και προκαλεί ζημιά στην οικονομία και την εικόνα της χώρας.

Ακατανόητη χαρακτηρίζει η τομεάρχης Τουριστικής Ανάπτυξης της ΝΔ, Όλγα Κεφαλογιάννη, την απόφαση της ΠΝΟ, επισημαίνοντας ότι πρόκειται για ένα ακόμα χτύπημα στην εικόνα της χώρας στο εξωτερικό.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο πρόεδρος της ΠΝΟ, Αντώνης Νταλακογιώργος, επισήμανε ότι η απόφαση ελήφθη καθώς δεν υπήρχε κάτι νεώτερο για τα αιτήματα τους από την κυβέρνηση. Πρόσθεσε ότι οποιαδήποτε στιγμή είναι δύσκολη για απεργία.

Από την πλευρά του, μιλώντας επίσης στο ΣΚΑΪ, ο πρόεδρος του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Επιβατηγού Ναυτιλίας, Απόστολος Βεντούρης, έκανε λόγο για αναλγησία των ακριβοπληρωμένων συνδικαλιστών απέναντι στους αγρότες και τους νησιώτες.

Επισήμανε ότι η συντριπτική πλειονότητα των ναυτικών δεν κάνει απεργία και γι’ αυτό κατεβαίνουν στα πλοία οι ροπαλοφόροι προκείμενου να εμποδίσουν τον απόπλου.

Τέλος ο κ. Βεντούρης επισήμανε ότι οι ναυτικοί είναι οι μόνοι εργαζόμενοι που δεν έχουν υποστεί μείωση μισθών αναφέροντας ότι ο κατώτερος μισθός του ανειδίκευτου είναι 2.300 ευρω και ο μέσος μισθός είναι 4 χιλιάδες ευρω.

Η αποστροφή του κ. Βεντούρη προκάλεσε την έντονη αντίδραση του κ. Νταλακογιώργου ο οποίος είπε ότι αναλογικά με πενθήμερη οκτάωρη εργασία οι κατώτεροι μισθοί ανέρχονται σε 1.150 ευρω. Πηγή: skai.gr