ΚΑΙΡΟΣ

Πυρκαγιά - Ζήρια Αχαΐας: Εκκένωση και άλλου οικισμού - Κάηκαν σπίτια (videos)

Μαίνεται η πυρκαγιά που ξέσπασε στη Ζήρια Αχαΐας σε δασική έκταση. Εκκενώθηκαν προληπτικά οι οικισμοί Λαμπίρι, Καμάρες, Ζήρια και Λόγγος με τη φωτιά να προσεγγίζει την παραλία. Επίσης, εκκενώθηκε και ξενοδοχείο της περιοχής του Λόγγου.

Τα πύρινα μέτωπα είναι πλέον τρία. Έχουν καεί τέσσερα σπίτια ενώ κάτοικοι στο χωριό κάτω Ζήρια έχουν παρουσιάσει αναπνευστικά προβλήματα. 

Απομακρύνθηκαν παιδιά από κατασκήνωση της περιοχής, καθώς και λουόμενοι από παραλιακά κέντρα. Έπειτα από επιχείρηση του Λιμενικού μεταφέρθηκαν με ασφάλεια περίπου 15 άτομα από την παραλιακή περιοχή Μπούκα των Καμαρών, στο λιμάνι του Αιγίου.

Οι 15 πολίτες μεταφέρθηκαν με δύο πλωτά σκάφη του λιμενικού, ενώ οι περίπου 20 ένοικοι ξενοδοχείου στο Λόγγο πρόκειται να μεταφερθούν και αυτοί με σκάφη του Λιμενικού σε ασφαλή περιοχή.

Στην περιοχή μεταβαίνει με ελικόπτερο ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς. 

Δείτε βίντεο του tempo24 από τη φωτιά: 

Κλειστή η Εθνική Οδός από Πάτρα προς Αθήνα - Επίσης έκλεισαν για λόγους ασφαλείας η νέα και η παλαιά εθνική οδός, Πατρών - Κορίνθου. Διακόπηκε, σύμφωνα με την Αστυνομία, η κυκλοφορία των οχημάτων στην γέφυρα Ρίου - Αντιρρίου και συγκεκριμένα στο ρεύμα προς Πάτρα, λόγω της φωτιάς και των κυκλοφοριακών ρυθμίσεων, τόσο στην νέα, όσο και στην παλαιά εθνική οδό, Πατρών - Κορίνθου. Ως εκ τούτου, σύμφωνα πάντα με την Αστυνομία, όσοι οδηγοί κινούνται με κατεύθυνση προς Αθήνα, θα πρέπει να χρησιμοποιούν την εθνική οδό Ναυπάκτου - Ιτέας.

Πού έχει διακοπεί η κυκλοφορία στις δύο εθνικές οδούς Πατρών - Κορίνθου
 
Από το ύψος του Δρεπάνου, έως τον Λόγγο έχει διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων στην νέα εθνική οδό Πατρών - Κορίνθου, ενώ στην παλαιά εθνική οδό, έχει διακοπεί από το Δρέπανο έως τα Σελιανίτικα.

Στη δασική πυρκαγιά επιχειρούν πλέον 95 πυροσβέστες με 4 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 33 οχήματα, το ΜΕΤΠΕ, 4 αεροσκάφη και 4 ελικόπτερα. Συνδράμουν υδροφόρες ΟΤΑ.

Σε ετοιμότητα έχουν τεθεί το πανεπιστημιακό νοσοκομείο της Πάτρας και το νοσοκομείο του Αιγίου, όπως και το ΕΚΑΒ, λόγω της φωτιάς.

Πυρκαγιά είχε ξεσπάσει στην περιοχή και την προηγούμενη Δευτέρα. Κλιμάκιο της διεύθυνσης αντιμετώπισης εγκλημάτων εμπρησμού (ΔΑΕΕ) μεταβαίνει, με εντολή του αρχηγού Πυροσβεστικού Σώματος, αντιστρατήγου Στέφανου Κολοκούρη, στην Αιγιαλεία Αχαΐας, με σκοπό τη διερεύνηση των αιτιών της πυρκαγιάς που εκδηλώθηκε σήμερα το μεσημέρι στην περιοχή της Ζήριας.

Δείτε βίντεο του patrastimes από τη φωτιά:

Δείτε βίντεο του ilialive από τη φωτιά:

Δείτε βίντεο του korinthostv

από τη φωτιά

Πηγή: skai.gr