ΚΑΙΡΟΣ

Με κείμενο για τη φιλία άνοιξαν οι πανελλαδικές εξετάσεις (upd - pdf) - Ευχή Τσίπρα

Ολόκληρο το θέμα ΕΔΩ

Κείμενο το Ευάγγελου Παπανούτσου με αντικείμενο τη φιλία έπεσε ως θέμα στο μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας, με το οποίο έγινε η πρεμιέρα των φετινών πανελλαδικών εξετάσεων.

Το κείμενο προέρχεται από το έργο «Πρακτική Φιλοσοφία».

Ευχή για καλή επιτυχία έστειλε σε όλους τους εξεταζόμενους ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

«Είναι οι πρωταγωνιστές του αγώνα όλων μας για το μέλλον», αναφέρει σε μήνυμά του στο Twitter ο πρωθυπουργός, επισημαίνοντας όμως ότι «καμία μάχη, κερδισμένη ή χαμένη, δεν ορίζει, από μόνη της, τη συνολική πορεία της ζωής».

Οι περίπου 103.000 υποψήφιοι διαγωνίζονται για 69.985 διαθέσιμες θέσεις στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Στα θρανία βρίσκονται σήμερα οι μαθητές των Γενικών Λυκείων, είτε δίνουν με το παλιό είτε με το νέο σύστημα, θα εξεταστούν στο μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας γενικής παιδείας.

Με το ίδιο μάθημα θα ξεκινήσουν και οι υποψήφιοι των ΕΠΑΛ που δίνουν με το νέο σύστημα και οι υποψήφιοι ΕΠΑΛ (ομάδα Α') που δίνουν με το παλιό σύστημα.

Η συντριπτική πλειονότητα των υποψηφίων πάντως επέλεξε να εξεταστεί με το νέο σύστημα, που προβλέπει τέσσερα υποχρεωτικά μαθήματα συν ένα μάθημα επιλογή, αντί για τα έξι μαθήματα που προβλέπει το παλιό σύστημα.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Παιδείας, μόλις το 4% των μαθητών επέλεξε το παλιό σύστημα.

Οι υποψήφιοι θα πρέπει να βρίσκονται στα εξεταστικά κέντρα μέχρι τις 08:00 το πρωί. Στις 8:30 θα αρχίσει η εξέταση και θα διαρκέσει τρεις ώρες.

Πηγή: skai.gr