ΚΑΙΡΟΣ

ΕΚΠΑ για τη διακοπή της συνεδρίασης της Συγκλήτου: Φοιτητές-δεσμοφύλακες

Για «φοιτητές-δεσμοφύλακες» κάνει λόγο σε ανακοίνωσή του το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών , αναφερόμενος τα πρωινά έκτροπα, όπου μια ομάδα φοιτητών και διοικητικών υπαλλήλων παρεμπόδισαν τη συνεδρίαση της Συγκλήτου και κλείδωσαν επί 1 ώρα στην αίθουσα τα μέλη της Συγκλήτου.

Όπως επισημαίνεται δε στην ανακοίνωση του Πανεπιστημίου, οι πρυτανικές αρχές «δεσμεύονται να λάβουν όλα τα αναγκαία και προβλεπόμενα εκ του νόμου μέτρα, ώστε να μην επαναληφθούν στο μέλλον οι σημερινές θλιβερές, παράνομες και αντιδημοκρατικές ενέργειες».

«Επιδεικνύοντας ψύχραιμη σωφροσύνη, οι πρυτανικές αρχές απέφυγαν στην παρούσα φάση να ζητήσουν την επέμβαση της Αστυνομίας στο εσωτερικό του Πανεπιστημίου» αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Η Σύγκλητος του ΕΚΠΑ θα συνεδριάσει εκ νέου το ερχόμενο Σάββατο, σε τόπο και ώρα που μένει να καθοριστεί, μετά τη σημερινή βίαιη διακοπή της συνεδρίασης του οργάνου.

Ολόκληρη η ανακοίνωση έχει ως εξής:



Λοβέρδος: «Πρέπει επιτέλους να τελειώσει αυτή η ιστορία»

Θέση στα όσα διαμείφθηκαν σήμερα στο ΕΚΠΑ πήρε και ο υπουργός Παιδείας, Ανδρέας Λοβέρδος, προσφέροντας για ακόμη μία φορά τη στήριξή του στις πρυτανικές αρχές του Ιδρύματος. «Μια θέση έχει η Πολιτεία. Μια πεντακάθαρη, σαφή και συγκεκριμένη θέση. Τον στηρίζουμε (τον πρύτανη Θ.Φορτσάκη), γιατί πρέπει επιτέλους να τελειώσει αυτή η ιστορία της αντιμετώπισης του δημόσιου χώρου, γιατί το πανεπιστήμιο είναι δημόσιος χώρος (…) Κανένας, μα κανένας και καμία, μα καμία δεν έχει δικαίωμα να διαλύει Συγκλήτους, να μπαίνουν μπουλούκια μέσα στους χώρους συνεδρίασης και να διαλύουν τις συνεδριάσεις των οργάνων, να αναστέλλουν τη λειτουργία, τη διοικητική και την εκπαιδευτική του πανεπιστημίου» υπογράμμισε.
Πηγή: ΑΜΠΕ, Newsdesk ΣΚΑΪ