ΚΑΙΡΟΣ

Δύο χρόνια από την τραγωδία στο Μάτι: Συγκλονίζουν οι κάτοικοι

Δύο χρόνια πέρασαν από την τραγωδία στο Μάτι που στοίχησε τη ζωή σε 102 ανθρώπους. Για τους κατοίκους της περιοχής, όμως, είναι σα να μην πέρασε μια μέρα.

Θυμούνται τους νεκρούς, τους ανθρώπους που δεν κατάφεραν να φτάσουν στη θάλασσα, που κάηκαν αγκαλιασμένοι.

Η κα Εύα Αναγνώστου κάτοικος της περιοχής μίλησε στον ΣΚΑΪ χαρακτηρίζοντας τη σημερινή μέρα «πολύ δύσκολη».

«Δε μπορούμε να ξεχάσουμε. Έρχεται μια μέρα που σε καταπίνει όλο αυτό που θυμάσαι. Σήμερα είναι μια τέτοια μέρα. Δε μπορούμε να ξεχάσουμε την εγκατάλειψη, τις φωνές τις εκρήξεις, τους νεκρούς. Δε μπορούμε να ξεχάσουμε τη συγκάλυψη που έγινε το ίδιο βράδυ στο κέντρο επιχειρήσεων. Έχουμε θυμό. Θα πρέπει κάτι να γίνει να βρούμε κάποτε μια δικαίωση.» 

Επίσης, ο κ. Γιάννης Κωλέτης δήλωσε: 

«Δεν ξεχνάμε τους 102 ανθρώπους που έφυγαν τόσο άδικα. Απαιτούμε δικαίωση. Να σταματήσουν να παίζουν παιχνίδια. Δεν ξεχνάμε ότι ήμασταν 6 ώρες στη θάλασσα.Να σταματήσουν να κατηγορούν τους κατοίκους.»

Στο μνημόσυνο παρευρέθηκε και ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Χαρδαλιάς, ο οποίος έστειλε το δικό του μήνυμα.

«Ο ελάχιστος σεβασμός στη μνήμη των συνανθρώπων μας που έφυγαν, επιβάλλει λίγα λόγια και πολύ σκληρή δουλειά», τόνισε ο κ. Χαρδαλιάς και υπογράμμισε: «Βρεθήκαμε εδώ κι ενώσαμε τις προσευχές μας, μαζί με τους οικείους τους για τις ψυχές τους. Η δική μας βούληση και το δικό μας καθημερινό στοίχημα είναι ένα και μοναδικό: Ποτέ ξανά Μάτι. Θα παλεύουμε καθημερινά για να διαφυλάξουμε κάθε ανθρώπινη ζωή».

Πηγή: skai.gr