ΚΑΙΡΟΣ

Δικαστικοί λειτουργοί: Οι κυβερνητικές δηλώσεις δεν είναι θεσμικά ανεκτές

Τι ψήφισαν οι δικαστές ποια η σημασία της απόφασης

Την καταδίκη σύσσωμου του δικαστικού κόσμου προκάλεσαν οι αλλεπάλληλες επικριτικές δηλώσεις κυβερνητικών στελεχών κατά του ΣτΕ μετά την απόφαση του δικαστηρίου που κήρυξε αντισυνταγματικό το νόμο Παππά.

«Οι απαξιωτικές κριτικές από εκπροσώπους της πολιτικής εξουσίας δεν συνάδουν με τη συνταγματική μας τάξη», τονίζουν σε ανακοίνωσή τους και οι διοικητικοί δικαστές, επισημαίνοντας ότι «δεν είναι ούτε συνταγματικά προβλεπόμενες ούτε θεσμικά ανεκτές».

Σκληρή ανακοίνωση εξέδωσε νωρίτερα οι Ενώσεις Δικαστών και Εισαγγελέων καιΔικαστικών Λειτουργών Συμβουλίου της Επικρατείας με αφορμή την πρωτοφανή επίθεση, που εξαπέλυσε η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη σε βάρος του ΣτΕ.

Οι δικαστές, αναφέρουν μεταξύ άλλων, στηλιτεύοντας τις δηλώσεις της κυβερνητικής εκπροσώπου, πως "μία δικαιοσύνη σε άλλη κατεύθυνση θα ήταν επικίνδυνη για τη δημοκρατία μας και το κράτος δικαίου".

Παράλληλα, με αφορμή τις συγκεκριμένες δηλώσεις αλλά και τοποθετήσεις άλλων κυβερνητικών παραγόντων, το κλίμα σήμερα στη Δικαιοσύνη είναι βαρύ και οι αντιδράσεις των δικαστών έντονες, κυρίως στο Συμβούλιο της Επικρατείας.

Ένωση Δικαστικών Λειτουργών Συμβουλίου της Επικρατείας 

Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων:




Διοικητικοί δικαστές


Πηγή: skai.gr