ΚΑΙΡΟΣ

Οδικό χάρτη για διευκόλυνση εξαγωγών συζήτησαν Ράιχενμπαχ και Χατζηδάκης

Το ζήτημα διευκόλυνσης των εξαγωγών με τη σύσταση ενός οδικού χάρτη εξαγωγών αλλά και μίας αρμόδιας επιτροπής παρακολούθησης συζήτησαν, μεταξύ άλλων, ο υπουργός Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης και ο επικεφαλής της ομάδας δράσης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Χορστ Ράιχενμπαχ.

Όπως ανέφερε ο κ. Ράιχενμπαχ, στις αρχές Δεκεμβρίου θα ξεκινήσει η συνεργασία της χώρας μας με τον Οργανισμό Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ) και την Παγκόσμια Τράπεζα, προκειμένου να βελτιωθεί το επιχειρηματικό κλίμα και η ανταγωνιστικότητα.

Οι τομείς στους οποίους θα επικεντρωθεί η συνεργασία της κυβέρνησης με τον ΟΟΣΑ θα είναι το λιανικό εμπόριο, τα οικοδομικά υλικά, ο τουρισμός και τα τρόφιμα. Το ζητούμενο είναι η βελτίωση του ανταγωνισμού ο οποίος αναμένεται να επιφέρει και μείωση των τιμών.

Παράλληλα
, ο κ. Ραιχενμπαχ χαρακτήρισε ευχάριστη εξέλιξη την απόφαση μεγάλων επιχειρήσεων, όπως η Hewlett-Packard, να δραστηριοποιηθούν στην Ελλάδα, προσθέτοντας ότι οι αλλαγές είναι ήδη εμφανείς και αυτό πρόκειται να επιβεβαιωθεί από την απόφαση του Eurogroup.

Από την πλευρά της Αθήνας, ο κ. Χατζηδάκης ανέφερε ότι αύριο, 20 Νοεμβρίου, θα παρουσιαστεί και το σχέδιο νόμου για τις ηλεκτρονικές προμήθειες, δράση που εντάσσεται στην προσπάθεια που καταβάλει η κυβέρνηση για εξυγίανση του συστήματος δημοσίων προμηθειών. Πηγή: Αχιλλέας Τόπας