ΚΑΙΡΟΣ

Ο Ντράγκι ζήτησε διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις, επενδύσεις και δημοσιονομική πειθαρχία

Εκπρόσωπος της ΕΚΤ που διάβαζε τα βασικά σημεία της ομιλίας του Ντράγκι επεσήμανε ότι ο τελευταίος υπογραμμίζει πως οι δημοσιονομικοί κανόνες της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα πρέπει να τηρηθούν ώστε να εδραιωθεί η εμπιστοσύνη των αγορών στην ευρωζώνη, ενώ οι χώρες που διαθέτουν ισχυρούς προϋπολογισμούς θα πρέπει να εξετάσουν την ενίσχυση της ζήτησης για να υποστηρίξουν την ανάπτυξη.

«Το 2011-12 αποφύγαμε την κατάρρευση του ευρώ καταβάλλοντας κοινή προσπάθεια. Τώρα θα πρέπει να επικεντρωθούμε και πάλι στις κοινές δράσεις ώστε να αποφύγουμε την επιστροφή στην ύφεση», υπογράμμισε ο Ντράγκι.

Ο πρόεδρος της ΕΚΤ κάλεσε όλες τις κυβερνήσεις της ευρωζώνης να παρουσιάσουν ένα εθνικό χρονοδιάγραμμα για διαρθρωτικές οικονομικές μεταρρυθμίσεις ως την επόμενη σύνοδο της ΕΕ στις 18 και 19 Δεκεμβρίου.

Η ΕΚΤ είναι έτοιμη να χρησιμοποιήσει και άλλα μη συμβατικά μέσα, αν χρειαστεί, για να επιτευχθεί ο στόχος της σταθερότητα των τιμών. Εξάλλου εξέφρασε την ανησυχία του για τις πιθανές παρενέργειες του χαμηλού πληθωρισμού στους μισθούς και τις τιμές, χωρίς όμως να χρησιμοποιήσει τον όρο «αποπληθωρισμός», επεσήμανε ο εκπρόσωπος του ΝτράγκιΠηγή: skai.gr