ΚΑΙΡΟΣ

Ντάισελμπλουμ: Καμία προθεσμία για την αξιολόγηση - RBS: Μην περιμένετε λήξη πριν τον Ιούλιο (Upd 2)

«Δεν υπάρχει προθεσμία για την ελληνική αξιολόγηση» κατέστησε σαφές ο πρόεδρος του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ, ερωτηθείς σήμερα για την πορεία των διαπραγματεύσεων κυβέρνησης – κουαρτέτου. Ωστόσο εξέφρασε την ελπίδα ότι αυτή θα ολοκληρωθεί σύντομα, επισημαίνοντας ότι αναπόφευκτα η Ελλάδα καλείται να εφαρμόσει μία σειρά δύσκολων μέτρων.

Εντωμεταξύ σε έκθεσή της η Royal Βank of Scotland διαμηνύει προς κάθε ενδιαφερόμενο:

, καθώς τότε και μόνο θα πεισθούν όλες οι πλευρές ότι πρέπει να κάνουν πίσω στη διαπραγματευτική τους στάση, όπως εκτιμά η τράπεζα. 

Έως τον Ιούλιο βλέπει ολοκλήρωση της αξιολόγησης και Ευρωπαίος αξιωματούχος, ο οποίος με δηλώσεις του στο οικονομικό πρακτορείο MNI, διευκρινίζει ότι θεωρεί πολύ λιγότερο πιθανή την επίτευξη συμφωνίας Αθήνας - κουαρτέτου τον Απρίλιο. 

Σε άλλη έκθεση,  η Bank of America Merrill Lynch επισημαίνει ότι πιθανές αρνητικές εξελίξεις θα οδηγούσαν την Ελλάδα σε Στελέχη του χρηματοπιστωτικού ομίλου πάντως εμφανίζονται συγκρατημένα αισιόδοξα σχετικά με την επίτευξη συμφωνίας, η οποία θεωρούν ότι αργά ή γρήγορα θα κλείσει, καθώς και ότι η ελληνική οικονομία θα ανακάμψει, μεταφέροντας περαιτέρω τις σχετικές εντυπώσεις τους από πρόσφατο ταξίδι τους στην Αθήνα.

Την, υπογράμμισε πάντως αξιωματούχος της ευρωζώνης, τον οποίον, χωρίς να κατονομάζει, επικαλείται το ΑΠΕ - ΜΠΕ:

«», δήλωσε, επισημαίνοντας ότι - αν υπάρξει συμφωνία τα επόμενα εικοσιτετράωρα - .
 
Πηγή: Νίκος Φιλιππίδης - skai.gr