ΚΑΙΡΟΣ

Κρ. Λαγκάρντ: Να ξαναρχίσουμε τον διάλογο με μια κυβέρνηση που θα βγει από τις κάλπες

«Το σημαντικό είναι να μπορέσουμε, την ερχόμενη εβδομάδα, να ξαναρχίσουμε τον διάλογο με μια κυβέρνηση που θα βγει από τις κάλπες της Κυριακής» τονίζει η επικεφαλής του ΔΝΤ Kριστίν Λαγκάρντ σε συνέντευξή της στην εφημερίδα Liberation.

Σε ερώτηση για το εάν μπορούμε να πάμε σε μία νέα αναδιάρθρωση, σβήνοντας αυτήν τη φορά μέρος των πιστώσεων που δόθηκαν από τους δημόσιους φορείς, με δεδομένο ότι το ελληνικό χρέος αντιπροσωπεύει το 160% του ΑΕΠ, η κ. Λαγκάρντ απάντησε: «Πρώτα θα δούμε τι συμβαίνει επί τόπου, θα κάνουμε την επικαιροποίησή μας, θα ξεκινήσουμε πάλι τον διάλογο με τις πολιτικές αρχές και μετά θα δούμε. Δεν θα κάνω λεπτομερή περιγραφή του οδικού χάρτη χωρίς να ξέρω σε ποια κατάσταση βρισκόμαστε».

Ακόμα η επικεφαλής του ΔΝΤ τονίζει ότι βραχυπρόθεσμα – ίσως και σε λιγότερο από τρεις μήνες – οι Ευρωπαίοι θα πρέπει να δώσουν ισχυρές ενδείξεις γύρω από μια συλλογική βούληση ενίσχυσης της νομισματικής τους ένωσης. «Αυτό που χρειάζεται είναι συλλογική αποφασιστικότητα, για να προχωρήσουμε σε ένα ισχυρό στάδιο οικοδόμησης της ευρωζώνης», τονίζει.

Καταλήγοντας η Κριστίν Λαγκάρντ επισημαίνει ότι οι προσπάθειες που γίνονται μεμονωμένα σε εθνικό επίπεδο από την Ιταλία, την Ισπανία και τις χώρες που είναι κάτω από πρόγραμμα, δεν επαρκούν για να δώσουν στους επενδυτές εμπιστοσύνη και τη βεβαιότητα για ένα συλλογικό μέλλον στην ευρωζώνη.


Πηγή: skai.gr