Το αναμενόμενο «κενό» στα έσοδα εγείρει το ενδεχόμενο να επιχειρηθεί η επίσπευση προκειμένου να επισπευσθούν οι διαγωνιστικές διαδικασίες για την αποκρατικοποίηση λιμένων, κυρίως του ΟΛΘ, αλλά και για την ιδιωτικοποίηση του αερολιμένα Ελευθέριος Βενιζέλος και της ΤΡΑΙΝΟΣΕ.
Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δύο πλευρές συμφώνησαν ότι θα πρέπει να υπάρξει καλύτερη συνεννόηση για ζητήματα στρατηγικής, όπως εκείνο της ενέργειας, μετά το αδιέξοδο στο διαγωνισμό για την ιδιωτικοποίηση της ΔΕΠΑ.
Οι ίδιες πηγές αναφέρουν πως ο νέος διαγωνισμός για τη δημόσια εταιρεία παροχής αερίου θα προκηρυχθεί ξανά σύντομα, και αναμένεται να πραγματοποιηθεί με ταχύτερους ρυθμούς και σε μία μόλις φάση, αλλά αφού πρώτα γίνει διερεύνηση της αγοράς προκειμένου να διαπιστωθεί εάν και από ποιους υπάρχει ενδιαφέρον.
Σε ό,τι αφορά τις διαπραγματεύσεις με την κρατική αζέρικη εταιρεία φυσικού αερίου, τη Socar, για την ιδιωτικοποίηση του ΔΕΣΦΑ αυτές συνεχίζονται και αναμένεται να ολοκληρωθούν τις επόμενες ημέρες, σύμφωνα με στελέχη του ΤΑΙΠΕΔ.
Και το μέτωπο ΟΠΑΠ...
Την ίδια ώρα, έως τις 21 Ιουνίου θα πρέπει το κοινοπρακτικό σχήμα που πλειοδότησε για το δικαίωμα εκμετάλλευσης των κρατικών λαχείων και το οποίο απαρτίζεται από θυγατρική εταιρεία του ΟΠΑΠ, σε σύμπραξη με τις εταιρείες Ιντραλότ και Scientific
Games, να υπογράψει τη σχετική σύμβαση.
Σύμφωνα με πληροφορίες μάλιστα, το ΤΑΙΠΕΔ έχει αποστείλει τουλάχιστον τρεις επιστολές προς το κοινοπρακτικό σχήμα καλώντας τους μετόχους του να υπογράψουν προκειμένου να ολοκληρωθούν και τυπικά οι διαδικασίες και να εισπραχθεί το τίμημα ύψους 190 εκατ. ευρώ.
Όπως μάλιστα επισημαίνουν στελέχη του ΤΑΙΠΕΔ τα οφέλη για το δημόσιο από τα κρατικά λαχεία δεν περιορίζονται στο τίμημα των 190 εκατομμυρίων καθώς το δημόσιο θα εισπράττει και τουλάχιστον 50 εκατομμύρια ευρώ το χρόνο κυρίως από φόρους.
Ωστόσο, η υπογραφή της σύμβασης καθυστερεί καθώς ο νέος μεγαλομέτοχος του ΟΠΑΠ, η Emma Delta, εμφανίζεται δυσαρεστημένη κυρίως από την επέκταση της σύμβασης με την Ιντραλοτ για 5 έτη για το νέο πληροφοριακό σύστημα του οργανισμού.
Πηγές του ΤΑΙΠΕΔ τονίζουν ότι οι επικεφαλής της Emma Delta γνώριζαν ακριβώς τα οικονομικά μεγέθη του ΟΠΑΠ, καθώς λίγες εβδομάδες πριν την ολοκλήρωση του διαγωνισμού για την πώληση του 33% του ΟΠΑΠ όλοι οι υποψήφιοι επενδυτές είχαν πρόσβαση στα οικονομικά στοιχεία του οργανισμού.Πηγή: Αχιλλέας Τόπας
Διαβάστε τις Ειδήσεις σήμερα και ενημερωθείτε για τα πρόσφατα νέα.
Ακολουθήστε το Skai.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.