ΚΑΙΡΟΣ

Ασημακόπουλος: Η ρευστότητα το πιο σημαντικό κομμάτι της αγοράς

«Οι τράπεζες είναι το κλειδί» για τη λειτουργία της αγοράς τόνισε στο ΣΚΑΪ 100,3 ο πρόεδρος της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδος (ΓΣΕΒΕΕ) Δημήτρης Ασημακόπουλος, αναφερόμενος στην οικονομική ρευστότητα των επιχειρήσεων.

Όπως εξήγησε, μία στις τέσσερις αιτήσεις των επιχειρήσεων που καταφεύγουν για δανεισμό στις τράπεζες, απορρίπτεται και υπογράμμισε ότι το Ταμείο Επιχειρηματικότητας που έχει συστήσει ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης είναι καλά σχεδιασμένη προσπάθεια, αλλά εξαρτάται 100% από τις τράπεζες.

Ο κ. Ασημακόπουλος επεσήμανε ότι η ρευστότητα είναι το πιο σημαντικό κομμάτι της αγοράς, η οποία κινείται με επιταγές και οφειλές, με αποτέλεσμα πολλές επιχειρήσεις να μην μπορούν να πληρώσουν τον ΦΠΑ και τις ασφαλιστικές τους υποχρεώσεις.

Χαρακτήρισε ευνοϊκή τη νέα ρύθμιση του ΟΑΕΕ και κάλεσε τους επιχειρηματίες να ανταποκριθούν.

Εκτίμησε ότι οι οφειλέτες στον ΟΑΕΕ είναι στην πραγματικότητα 220.000 – 230.000 και όχι 350.000 επειδή πολλοί είναι εκείνοι που έκλεισαν τα καταστήματά τους και δεν πρόκειται να πληρώσουν τη οφειλή τους.

Είπε ότι τα χρωστούμενα είναι περίπου 3,5 δισ. ευρώ, εκ των οποίων το 1,5 δισ. δεν πρόκειται να εισπραχθεί ποτέ, αλλά σημείωσε ότι ακόμα και αν εισπραχθεί το 50% των οφειλών, θα είναι μία πολύ μεγάλη ανάσα για το ταμείο.
Πηγή: skai.gr