ΚΑΙΡΟΣ

Εργαζόμενοι ΕΡΤ3: Όχι στο νέο οργανόγραμμα και την πολιτική χειραγώγηση

Σε νέες καταγγελίες μετά από γενική συνέλευσης που πραγματοποιήθηκε στις 27 Απριλίου, για πολιτική χειραγώγηση της ΕΡΤ μέσω του νέου οργανογράμματος , προχωρούν και οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ 3.

Σε ανακοίνωση τους επισημαίνουν:

«Οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ3, από όλες τις ειδικότητες, που συμμετείχαμε σε γενική συνέλευση στις 27/4/2018, εκφράζουμε τη διαμαρτυρία μας για τον τρόπο λειτουργίας και τις συνθήκες εργασίας, καθώς και την αγωνία μας για την πορεία της ΕΡΤ και ΕΡΤ3.
Εκφράζουμε την αντίθεσή μας στο οργανόγραμμα για την ΕΡΤ που εγκρίθηκε από το Δ.Σ. διότι:

• καταρτίστηκε εν κρυπτώ, με μη δημοκρατικές διαδικασίες, χωρίς ουσιαστική συμμετοχή των εργαζομένων

• κατοχυρώνει την υπάρχουσα κατάσταση που είναι υπεύθυνη για τις παθογένειες της ΕΡΤ και τα προβλήματα των εργαζομένων

• δεν εκφράζει κάποιο στρατηγικό σχεδιασμό για την εκπλήρωση του κοινωνικού ρόλου που καλείται να επιτελέσει η ΕΡΤ και δεν ολοκληρώνεται με τον απαιτούμενο αριθμό των εργαζομένων που χρειάζεται

• κατακερματίζει τη Γενική Διεύθυνση Τεχνολογίας, επιχειρώντας να παγιώσει την κάλυψη των τεχνικών κενών με εσωτερικές μετακινήσεις, την ώρα που η ΕΡΤ έχει τρομερή έλλειψη προσωπικού

• καταργεί τη Διεύθυνση Μελετών και Ανάπτυξης, σε μια εποχή όπου η τεχνολογική αναβάθμιση είναι αναγκαία

• δημιουργεί προϋποθέσεις ασφυκτικού ελέγχου της ενημέρωσης μέσα από το newsroom. Δεν πρόκειται απλά για ένα εργαλείο συντονισμού των ενημερωτικών μέσων της ΕΡΤ αλλά για ένα συγκεντρωτικό μοντέλο διοίκησης στην ιεράρχηση της επικαιρότητας και στον καθορισμό των στόχων, προτεραιοτήτων και αναγκών για την κάλυψή της, σε στενή επαφή με την πολιτική εξουσία.

• δεν περιλαμβάνει καμία δέσμευση της διοίκησης για την τύχη και τη αντιμετώπιση της συνεχούς υποβάθμισης των 19 περιφερειακών σταθμών της ΕΡΤ.

Μήπως τελικά, διοίκηση και κυβέρνηση επιθυμούν να καταστήσουν την ΕΡΤ «μικρή και ευέλικτη», όπως το μοντέλο της ΝΕΡΙΤ;»

Πηγή: skai.gr