ΚΑΙΡΟΣ

Υπόθεση Καμπούρη: Έπαιρνε 600 ευρώ και είδε στην εφορία εισόδημα 19.500 ευρώ - Η καταγγελία πρώην εργαζόμενης

Your browser doesn’t support HTML5 audio

Πρώην εργαζόμενη του Φιλίππου Καμπούρη αποκάλυψε την υπόθεση όταν είδε στη φορολογική της δήλωση εισόδημα 19.500 ευρώ αντί για μισθό 600 ευρώ

Του Μάκη Συνοδινού

Μια πρώην εργαζόμενη του Φιλίππου Καμπούρη, η οποία αντιλήφθηκε ότι, ενώ λάμβανε μισθό 600 ευρώ, στην εφορία είχε δηλωθεί πως το εισόδημά της ήταν 19.500 ευρώ, είναι η γυναίκα που ξετύλιξε το κουβάρι του μεγάλου «φαγοποτιού» που φέρεται να είχε στηθεί εις βάρος του Δημοσίου και του ΕΦΚΑ.

Η πρώην υπάλληλος εργαζόταν από τον Φεβρουάριο του 2021, χωρίς να έχει υπογράψει ποτέ έγγραφη σύμβαση, ενώ καθήκοντά της ήταν η αρχισυνταξία σε παραγωγές και η ενημέρωση της ιστοσελίδας πολιτικού περιεχομένου που ανήκει στον Φίλιππο Καμπούρη.

Στην προφορική μεταξύ τους συμφωνία δεν δικαιούνταν δώρα και επιδόματα, ενώ, όπως αναφέρει χαρακτηριστικά στο Skai.gr η δικηγόρος της καταγγέλλουσας, Βιργινία Ξανθοπούλου, ο Φίλιππος Καμπούρης τής είχε πει ότι είχε βρει μια «πατέντα» και κάθε μήνα θα της έκανε νέα σύμβαση.

Η ανάγκη της καταγγέλλουσας για εργασία την οδήγησε να δεχτεί τους όρους, μέχρι που, στα τέλη Μαΐου του 2024, όταν έκανε τη φορολογική της δήλωση, διαπίστωσε ότι εμφανιζόταν να έχει εισπράξει 19.500 ευρώ.

Ακούστε την αποκαλυπτική συνέντευξη της δικηγόρου της  καταγγέλλουσας, κ. Ξανθοπούλου, στο skai.gr για τις εταιρείες-«φαντάσματα» και τον «αχυράνθρωπο», κοινό νόμιμο εκπρόσωπο των εταιρειών αυτών.

Έρευνα και στο Βέλγιο – Χρησιμοποιούσαν «ενοικιαζόμενους» εργαζόμενους

Σημειώνεται πως ύποπτες συναλλαγές που πραγματοποιήθηκαν το τελευταίο διάστημα από την εγκληματική οργάνωση, αρχηγικά μέλη της οποίας φέρονται να είναι ο Φίλιππος Καμπούρης και η σύζυγός του, σήμαναν συναγερμό στην Αρχή για το Ξέπλυμα Μαύρου Χρήματος.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, η Αρχή ξεκίνησε μεγάλη έρευνα, στην οποία ανακάλυψε ύποπτες κινήσεις και εικονικά τιμολόγια, ενώ η έρευνα επεκτάθηκε και στο Βέλγιο.

Ακολούθησε το πρωί της Τρίτης μεγάλη επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ. σε πολλές περιοχές της Αττικής, κατά την οποία συνελήφθησαν το ζευγάρι και άλλα μέλη της οργάνωσης.

Οι συλληφθέντες είχαν στήσει μια οργανωμένη «επιχείρηση», σύμφωνα με αστυνομικές πηγές. Άνοιγαν εταιρείες – τουλάχιστον 25 έχουν εντοπιστεί μέχρι στιγμής – σε ονόματα «αχυρανθρώπων»

Χρησιμοποιούσαν «ενοικιαζόμενους» εργαζόμενους και όταν οι εταιρείες αυτές χρεοκοπούσαν τις έκλειναν χωρίς να αποδώσουν στο Ελληνικό Δημόσιο τις ασφαλιστικές εισφορές ως όφειλαν.

Το αποτέλεσμα ήταν ο ΕΦΚΑ να «μετρά» ζημία τουλάχιστον 1,4 εκατ. ευρώ, ενώ η συνολική ζημία για το Ελληνικό Δημόσιο ανέρχεται σε 5 εκατ. ευρώ.

Πηγή: skai.gr