ΚΑΙΡΟΣ

Προκόπης Παυλόπουλος: Καθοριστικές οι προεδρικές επισκέψεις του 2019 για τις σινοελληνικές σχέσεις

Όπως τόνισε η επιστροφή στις Κλασικές Σπουδές αποτελεί έναν αναντικατάστατο δίαυλο αναφορικά με την προώθηση του Διαλόγου των Πολιτισμών

Στη σημασία των δύο εκατέρωθεν προεδρικών επισκέψεων μεταξύ Ελλάδας και Κίνας το 2019, για την εδραίωση της Σινοελληνικής Φιλίας, αναφέρθηκε ο πρώην Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος κατά τη συνέντευξή του για τον Διάλογο των Πολιτισμών στο πλαίσιο του Our China Stories.

Όπως υπογράμμισε στη συνέντευξη, η οποία δημοσιεύθηκε στο People’s Daily Online, εκείνη την εποχή οι δύο χώρες ήδη μοιράζονταν ισχυρούς δεσμούς, βασισμένους στην οικονομική συνεργασία, αλλά έκτοτε, έχουν αναπτύξει μία στρατηγική σχέση, συμπράττοντας  για την απάντηση στις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η ανθρωπότητα στο σύνολό της.

Όπως υπογράμμισε οι δύο Πρόεδροι αντάλλαξαν απόψεις για την τήρηση αρχών που έχουν τις ρίζες τους στους δύο Αρχαίους Πολιτισμούς, συμπεριλαμβανομένης της υπεράσπισης των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου, της εμπέδωσης της Ειρήνης και της προάσπισης της Δικαιοσύνης, ιδίως της Κοινωνικής Δικαιοσύνης.

Παράλληλα, αναφερόμενος στο Δεύτερο Παγκόσμιο Συνέδριο Κλασικών Σπουδών το οποίο πραγματοποιήθηκε στην Ακαδημία Αθηνών τον Ιούλιο, έκανε λόγο για ένα εξαιρετικά επιτυχημένο Συνέδριο.

Όπως τόνισε η επιστροφή στις Κλασικές Σπουδές αποτελεί έναν αναντικατάστατο δίαυλο αναφορικά με την προώθηση του Διαλόγου των Πολιτισμών.

Υπογράμμισε ότι το Συνέδριο ανέδειξε τη σημασία των Κλασικών Σπουδών και έφερε μεγάλους φιλοσόφους από διαφορετικές Ηπείρους σε διάλογο μεταξύ τους. 

«Αν και ο Κομφούκιος και ο Αριστοτέλης δεν συναντήθηκαν ποτέ το έργο τους μοιράζεται αρκετά σημεία σύγκλισης σχετικά με την πορεία της Ανθρωπότητας. Στηρίζοντας παγκόσμιες ανθρωπιστικές αξίες το έργο τους ξεπερνά τον χρόνο, τους Λαούς και τους Πολιτισμούς» σημείωσε ο κ. Παυλόπουλος.


 

Πηγή: skai.gr