Πυροβολισμοί με νεκρό κοντά σε εκλογικό κέντρο στην Καλιφόρνια

Ανταλλαγή πυροβολισμών σημειώθηκε κοντά σε δύο εκλογικά τμήματα στην Αζούσα της Καλιφόρνια, όπου στοίχισαν τη ζωή σε έναν άνθρωπο και τρεις τραυματίστηκαν, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, την στιγμή που οι Αμερικανοί ψήφιζαν για να εκλέξουν πρόεδρο.

Σύμφωνα με τον τοπικό Τύπο, η ανταλλαγή πυρών σημειώθηκε σε δύο σχολεία, τα Mountain Elementary School και Slauson Middle School, που έχουν αποκλειστεί από την αστυνομία, όπως και τα δύο εκλογικά κέντρα της πόλης αυτής που βρίσκεται σε απόσταση 45 χλμ. ανατολικά του Λος Άντζελες.

«Επηρεάζονται δύο εκλογικά τμήματα στην Αζούσα», έγραψε στο Twitter ο Ντιν Λόγκαν, ένας εκ των υπευθύνων της διοργάνωσης της ψηφοφορίας στην κομητεία του Λος Άντζελες, όπου βρίσκεται η Αζούσα.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, τρεις άνθρωποι τραυματίστηκαν από σφαίρες και ένας άλλος υπέκυψε κατά τη μεταφορά του στο νοσοκομείο.

Σύμφωνα με ανάρτηση της αστυνομίας στο Twitter, το επεισόδιο σημειώθηκε γύρω στις 14:00 (τοπική ώρα, δηλαδή 23:00 ώρα Ελλάδας την Τρίτη) και πως όταν έφθασαν επιτόπου οι πρώτοι αστυνομικοί βρήκαν «πολλά θύματα» και «δέχθηκαν πυρά».

Οι αστυνομικοί ανταπέδωσαν, ενώ ακόμη δεν έχουν πραγματοποιηθεί συλλήψεις. Οι αρχές ζητούν από τους κατοίκους της περιοχής να προφυλαχθούν.

Ένας ψηφοφόρος που βρισκόταν σ' ένα από τα εκλογικά τμήματα είπε στο CNN πως άκουσε πυροβολισμούς πριν οι αρχές κλειδώσουν τις πόρτες του εκλογικού τμήματος.

Το τηλεοπτικό δίκτυο ABC μετέδωσε πως η αστυνομία της Αζούσα έκανε γνωστό πως δράστης είναι μια «ένοπλη γυναίκα» η οποία φέρει ημιαυτόματο τουφέκι.

Ειδικές μονάδες έχουν αναπτυχθεί και έχουν δεχθεί πυρά από την ύποπτη, η οποία έχει οχυρωθεί. Η αστυνομία προσπαθεί να διαπιστώσει αν υπάρχει και δεύτερος ένοπλος, ενώ τα κίνητρα της δεν έχουν ακόμη προσδιοριστεί. 




Πηγή: skai.gr