Χαφτάρ: Σύροι πολιτοφύλακες άνοιξαν πυρ – Απαντάμε με πλήρη ισχύ

Στα σκουπίδια η συμφωνία της Διάσκεψης του Βερολίνου λίγες μόνο ώρες μετά τη σύναψή της;

Σύμφωνα με τις λιβυκές δυνάμεις του Χαλίφα Χαφτάρ Σύροι πολιτοφύλακες και πολιτοφύλακες της κυβέρνησης Εθνικής Ενότητας του Φαγιέζ αλ Σάρατζ άνοιξαν πυρ «σε ευθεία παραβίαση της κατάπαυσης του πυρός» (που αποφασίστηκε στο Βερολίνο).

«Απαντάμε με πλήρη ισχύ στη (συνοικία) Αϊν Ζάρα της Τρίπολης» σημειώνει ο Λιβυκός Εθνικός Στρατός του Χαφτάρ.

Εξάλλου, οι δυνάμεις του Χαφτάρ ανέφεραν ότι 9.000 εθελοντές από την Κυρηναϊκή ετοιμάζονται να κινητοποιηθούν στην Τρίπολη εντός των επομένων 24 ωρών αφότου τελείωσαν το εκπαιδευτικό τους πρόγραμμα. 

«Ο  Λιβυκός Εθνικός Στρατός ξανακτίστηκε με εντολή του δημοκρατικά εκλεγμένου Κοινοβουλίου. Γίνεται ισχυρότερος καθημερινά. Μάιος 2014: 300 άτομα προσωπικό – Μάιος 2007: 34.000 άτομα – Απρίλιος 2019: 82.000 άτομα – Σεπτέμβριος 2019: 110.000 άτομα – Ιανουάριος 2020: 174.000 άτομα προσωπικό».  

Νωρίτερα, ο Λιβυκός Εθνικός Στρατός ανακοίνωνε ότι 4.000 εθελοντές από την πόλη Ταρχούνα «ολοκλήρωσαν την εκπαίδευσή τους και θα μεταφερθούν στην πρώτη γραμμή».

Δεν πήγε καλά η  Διάσκεψη του Βερολίνου, η διεθνής κοινότητα είναι μακριά από τελική λύση τόνισε νωρίτερα στον ΣΚΑΪ ο καθηγητής Διεθνών Σχέσεων και βουλευτής της ΝΔ Άγγελος Συρίγος. 

«Τα δύο άμεσα εμπλεκόμενα μέρη δεν είναι μέσα στην αίθουσα και δεν σωζόταν αυτό, σημαίνει ότι απέχουμε πολύ από το να έχουμε τελική λύση» εξήγησε.

Πηγή: skai.gr