Άγριες συγκρούσεις διαδηλωτών - αστυνομίας στην Βαρκελώνη (Video+pics)

Στο χάος έχει βυθιστεί η Βαρκελώνη, καθώς μαίνονται άγριες συγκρούσεις μεταξύ διαδηλωτών και της αστυνομίας, μετά την φυλάκιση αυτονομιστών ηγετών. Το ισπανικό υπουργείο Εσωτερικών, έδωσε το πράσινο φως για την ανάπτυξη της ισπανικής ακτοφυλακής στα περίχωρα της πόλης.

Πάνω από μισό εκατομμύριο διαδηλωτές με καταλανικές σημαίες κατέκλεισαν την πόλη προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για την φυλάκιση των αυτονομιστών ηγετών από ισπανικό δικαστήριο.

Άγριες οδομαχίες μαίνονται στους δρόμους της Βαρκελώνης. Οι εικόνες από τα διεθνή ΜΜΕ δείχνουν διαδηλωτές με καλυμμένα πρόσωπα να πετούν πέτρες και άλλα αντικείμενα προς τους αστυνομικούς και εκείνοι να απαντούν με δακρυγόνα και χημικά. 

Πιο βόρεια, η καταλανική αστυνομία έκλεισε αυτοκινητόδρομο στα σύνορα με τη Γαλλία καθώς 200 περίπου διαδηλωτές κατέλαβαν το οδόστρωμα. Ακόμη 20 κεντρικοί δρόμοι αποκλείστηκαν από διαδηλωτές σε όλη την περιοχή.

Λόγω των εξελίξεων έκλεισε για το κοινό ο ναός – σύμβολο της Βαρκελώνης, η Σαγράδα Φαμίλια. Σύμφωνα με την ανακοίνωση των διαχειριστών, ομάδα διαδηλωτών έκλεισε την είσοδο στο μνημείο.

Σύμφωνα με την αστυνομία, περίπου 525.000 άνθρωποι κατέκλυσαν σήμερα τους δρόμους της Βαρκελώνης για να διαμαρτυρηθούν για την καταδίκη των Καταλανών αυτονομιστών ηγετών σε βαριές ποινές κάθειρξης από την ισπανική δικαιοσύνη για τον ρόλο τους στην απόπειρα απόσχισης το 2017.

Πηγή: Skai.gr και ΑΠΕ-ΜΠΕ