Ο υπουργός Εξωτερικών της Ουκρανίας Αντρίι Σιμπίχα ανακοίνωσε σήμερα ότι προσκάλεσε τον Κινέζο ομόλογό του στο Κίεβο, εκτιμώντας ότι το Πεκίνο θα μπορούσε να βοηθήσει να τερματιστεί ο πόλεμος με τη Ρωσία που συμπληρώνει ήδη τέσσερα χρόνια.
«Η Κίνα μπορεί να διαδραματίσει σημαντικό ρόλο για την επίτευξη μιας δίκαιης ειρήνης στην Ουκρανία» είπε ο Σιμπίχα στο ουκρανικό τηλεοπτικό κανάλι Novyny Live μετά τη συνάντηση που είχε με τον υπουργό Εξωτερικών της Κίνας Ουάνγκ Γι στο περιθώριο της Διάσκεψης του Μονάχου για την Ασφάλεια. «Εκτιμούμε τη στήριξη της Κίνας για την εδαφική ακεραιότητα και την κυριαρχία της Ουκρανίας και είχαμε μια πολύ ουσιαστική και ρεαλιστική συζήτηση», πρόσθεσε.
Στην επίσημη ανακοίνωση του Πεκίνου για τη συνάντηση αυτή ο Ουάνγκ ανέφερε ότι η Κίνα είναι πρόθυμη να παράσχει ανθρωπιστική βοήθεια στην Ουκρανία, όμως δεν έκανε κανένα σχόλιο γύρω από την πρόσκληση που έλαβε από τον Σιμπίχα. «Είναι ενθαρρυντικό ότι διάφοροι διάλογοι γύρω από την ουκρανική κρίση προχωρούν εντατικά», σημειώνεται στην ανακοίνωση του κινεζικού υπουργείου. «Είμαστε πρόθυμοι να διατηρήσουμε την επικοινωνία με την Ουκρανία και να εργαστούμε με τη διεθνή κοινότητα ώστε να παίξουμε εποικοδομητικό ρόλο στην επίτευξη μιας πολιτικής λύσης στην κρίση», πρόσθεσε, σύμφωνα με την κρατική τηλεόραση CCTV.
Η Κίνα διατηρεί στενούς δεσμούς με τη Ρωσία, στους τομείς της ασφάλειας και της οικονομίας και αρνήθηκε να επιβάλει κυρώσεις στη Μόσχα με αφορμή τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία.
- «Εισβολή της Ρωσίας στον Διάδρομο του Σουβάλκι»: Πώς θα αμυνθεί η Ευρώπη - Προσομοίωση μέρα-μέρα
- Νότια Κορέα: Κατάσκοποι επιβεβαιώνουν πως η κόρη του Κιμ Γιονγκ Ουν προορίζεται για την ηγεσία της Βόρειας Κορέας
- Μακρόν: Στερεί το δικαίωμα του εκλέγεσθαι σε όσους κρίνονται ένοχοι για αντισημιτικά ή ρατσιστικά σχόλια
Διαβάστε τις Ειδήσεις σήμερα και ενημερωθείτε για τα πρόσφατα νέα.
Ακολουθήστε το Skai.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.