Εξαιρετικά εύφλεκτη παραμένει η κατάσταση με το Ιράν μετά την έναρξη του πολέμου (Επιχείρηση Επική Οργή) στις 28 Φεβρουαρίου. Ο Ντόναλντ Τραμπ (Donald Trump) έφτασε στο Πεκίνο την Τετάρτη, στην πρώτη επίσκεψη Αμερικανού προέδρου στην Κίνα μετά από σχεδόν μία δεκαετία. Η επίσκεψη του Τραμπ στο Πεκίνο διεξάγεται υπό τη βαριά σκιά του πολέμου με το Ιράν.
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ δήλωσε ότι συζήτησε για το Ιράν με τον Κινέζο πρόεδρο και ότι δεν θέλουν το Ιράν να έχει πυρηνικά όπλα και «θέλουν το στενό (του Ορμούζ) ανοιχτό».
Οι δύο ηγέτες συναντήθηκαν στο περιφραγμένο και αυστηρά φυλασσόμενο οικοδομικό συγκρότημα Τζονγκνανχάι στο Πεκίνο, έδρα της κεντρικής κυβέρνησης, του Κομμουνιστικού Κόμματος της Κίνας και του Κρατικού Συμβουλίου, καθώς ο Τραμπ ολοκληρώνει την επίσημη επίσκεψή του στην Κίνα. Είναι το κινεζικό αντίστοιχο του Λευκού Οίκου ή του Κρεμλίνου, αντιπροσωπεύοντας την ανώτατη πολιτική ηγεσία.
Σύμφωνα με πληροφορίες των ιρανικών ΜΜΕ, την ώρα που ο πρόεδρος των ΗΠΑ βρίσκεται στο Πεκίνο η αμερικανική κυβέρνηση απάντησε επίσημα στην πρόταση 14 σημείων του Ιράν σχετικά με τον τερματισμό του πολέμου, και η απάντηση ήταν απορριπτική.
Δείτε τις εξελίξεις των προηγούμενων ωρών στη Μέση Ανατολή ΕΔΩ
Διαβάστε τις Ειδήσεις σήμερα και ενημερωθείτε για τα πρόσφατα νέα.
Ακολουθήστε το Skai.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.