Κλείσιμο

Έρχεται η κακοκαιρία Bianca με βροχές και καταιγίδες - Τι καιρό θα κάνει σήμερα

Αύριο Κυριακή αναμένεται να πλήξει τη χώρα μας η κακοκαιρία που ονομάστηκε Bianca και τα κύρια χαρακτηριστικά της θα είναι οι κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες, οι πυκνές χιονοπτώσεις στην κεντρική και βόρεια χώρα, οι θυελλώδεις άνεμοι στα πελάγη και η πτώση της θερμοκρασίας.

Σήμερα προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές αρχικά στα δυτικά και βαθμιαία στα κεντρικά και τα βόρεια. Από το απόγευμα στα δυτικά θα εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες οι οποίες στα βόρεια τη νύχτα θα είναι κατά τόπους ισχυρές. Από το βράδυ χιόνια θα πέσουν στα ορεινά κυρίως της βορειοδυτικής χώρας. Στην υπόλοιπη χώρα αραιές νεφώσεις που βαθμιαία θα πυκνώσουν. Τις πρωινές ώρες η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη.

Οι άνεμοι στα δυτικά θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ, ενισχυόμενοι βαθμιαία στα 6 με 7 μποφόρ. Στις υπόλοιπες περιοχές θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 5 και στο νοτιοανατολικό Αιγαίο βορειοδυτικοί με την ίδια ένταση.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή. Στα βόρεια θα φτάσει τους 13 με 14 και στην υπόλοιπη χώρα τους 15 με 16 βαθμούς Κελσίου. Παγετός θα σημειωθεί τις πρωινές και νυχτερινές ώρες κατά τόπους στα βορειοδυτικά ηπειρωτικά.

Στην Αττική ο καιρός σήμερα θα είναι αρχικά γενικά αίθριος, από το μεσημέρι όμως θα αναπτυχθούν αραιές νεφώσεις που βαθμιαία θα πυκνώσουν και το βράδυ θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Οι άνεμοι μεταβλητοί ασθενείς. Από το μεσημέρι βαθμιαία θα στραφούν σε νοτίων διευθύνσεων 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 04 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη, προβλέπονται λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και από το απόγευμα θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Από το βράδυ οι βροχές θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν και καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί ασθενείς και βαθμιαία νοτιοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ με ενίσχυση τη νύχτα στα 5 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 03 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

Αύριο Κυριακή, προβλέπονται νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες προβλέπονται αρχικά στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια που σταδιακά θα επεκταθούν και στις υπόλοιπες περιοχές. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ισχυρά από τις πρώτες πρωινές ώρες στο βόρειο Ιόνιο, την Ήπειρο και τη δυτική Στερεά, και βαθμιαία στη Μακεδονία, τη Θεσσαλία, τις Σποράδες, τα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου και τη Θράκη.

Χιονοπτώσεις κατά τόπους πυκνές θα σημειωθούν στα ορεινά και ημιορεινά της Ηπείρου, της Μακεδονίας, της Θεσσαλίας και από το απόγευμα και της Θράκης. Από το βράδυ τα φαινόμενα στα δυτικά θα εξασθενήσουν.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα βόρεια ανατολικοί βορειοανατολικοί και στην υπόλοιπη χώρα νότιοι νοτιοδυτικοί 6 με 7 και τοπικά στο Αιγαίο 8 μποφόρ. Βαθμιαία στα βόρεια θα στραφούν σε βόρειους βορειοανατολικούς με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση στα βόρεια.

Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού για σήμερα:

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ

Καιρός: Αραιές νεφώσεις που βαθμιαία θα πυκνώσουν. Από νωρίς το απόγευμα αρχικά στη δυτική και βαθμιαία και στην κεντρική Μακεδονία θα σημειωθούν τοπικές βροχές που από το βράδυ θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες. Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά και τη νύχτα και στα ημιορεινά της δυτικής Μακεδονίας.

Τις πρωινές ώρες η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη.

Ανεμοι: Μεταβλητοί ασθενείς και από το μεσημέρι ανατολικοί νοτιοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ που τη νύχτα θα ενισχυθούν στα 6 με 7 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 01 έως 14 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Καιρός: Λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Από το απόγευμα θα εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα τη νύχτα στο βόρειο Ιόνιο, την Ήπειρο και τη δυτική Στερεά θα είναι κατά τόπους έντονα.

Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν από το βράδυ στα ορεινά της Ηπείρου και της δυτικής Στερεάς ενώ τη νύχτα θα χιονίσει και σε ημιορεινές περιοχές της Ηπείρου.

Ανεμοι: Από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ που από το απόγευμα θα ενισχυθούν στα 5 με 6 και στο Ιόνιο τοπικά έως 7 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 05 έως 16 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Καιρός: Αρχικά αίθριος, από νωρίς το απόγευμα όμως και από τα δυτικά θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα σημειωθούν τοπικές βροχές που το βράδυ κυρίως στα βόρεια θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες.

Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν από το βράδυ στα ορεινά της Θεσσαλίας.

Τις πρωινές ώρες η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη.

Ανεμοι: Μεταβλητοί ασθενείς, βαθμιαία θα στραφούν σε νοτίων διευθύνσεων 3 με 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 01 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ

Καιρός: Αρχικά αίθριος, από το απόγευμα όμως και από τα δυτικά θα αναπτυχθούν νεφώσεις. Ασθενείς βροχές θα σημειωθούν το βράδυ κυρίως στα δυτικά.

Ανεμοι: Από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 09 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ - ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ

Καιρός: Αραιές νεφώσεις που το βράδυ θα πυκνώσουν.

Ανεμοι: Στα βόρεια αρχικά ασθενείς βαθμιαία θα γίνουν ανατολικοί βορειοανατολικοί 3 με 5 με ενίσχυση τη νύχτα στα 6 μποφόρ.

Στα νότια βορειοδυτικοι 4 με 5 μποφόρ με εξασθένηση.

Θερμοκρασία: Από 09 έως 16 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η μέγιστη 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΕΥΒΟΙΑ

Καιρός: Αραιές νεφώσεις που από το απόγευμα θα πυκνώσουν και από το βράδυ θα σημειωθούν τοπικές βροχές που τη νύχτα θα ενταθούν.

Ανεμοι: Μεταβλητοί ασθενείς. Από το μεσημέρι βαθμιαία θα στραφούν σε νότιους νοτιοανατολικούς 3 με 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 05 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

ΑΤΤΙΚΗ

Καιρός: Αρχικά γενικά αίθριος, από το μεσημέρι όμως θα αναπτυχθούν αραιές νεφώσεις που βαθμιαία θα πυκνώσουν και το βράδυ θα σημειωθούν τοπικές βροχές.

Ανεμοι: Μεταβλητοί ασθενείς. Από το μεσημέρι βαθμιαία θα στραφούν σε νοτίων διευθύνσεων 3 με 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 04 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Καιρός: Λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και από το απόγευμα θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Από το βράδυ οι βροχές θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν και καταιγίδες.

Ανεμοι: Μεταβλητοί ασθενείς και βαθμιαία νοτιοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ με ενίσχυση τη νύχτα στα 5 με 7 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 03 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

ΜΕΡΟΣ 2

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΑΥΡΙΟ ΚΥΡΙΑΚΗ 27-02-2022

Νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες προβλέπονται αρχικά στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια που σταδιακά θα επεκταθούν και στις υπόλοιπες περιοχές. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ισχυρά από τις πρώτες πρωινές ώρες στο βόρειο Ιόνιο, την Ήπειρο και τη δυτική

Στερεά, και βαθμιαία στη Μακεδονία, τη Θεσσαλία, τις Σποράδες, τα

νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου και τη Θράκη.

Χιονοπτώσεις κατά τόπους πυκνές θα σημειωθούν στα ορεινά και

ημιορεινά της Ηπείρου, της Μακεδονίας, της Θεσσαλίας και από το

απόγευμα και της Θράκης.

Από το βράδυ τα φαινόμενα στα δυτικά θα εξασθενήσουν.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα βόρεια ανατολικοί βορειοανατολικοί και στην

υπόλοιπη χώρα νότιοι νοτιοδυτικοί 6 με 7 και τοπικά στο Αιγαίο 8

μποφόρ. Βαθμιαία στα βόρεια θα στραφούν σε βόρειους βορειοανατολικούς με την ίδια ένταση.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση στα βόρεια.

Διαβάστε αναλυτικά στο skaikairos.gr

Πηγή: skai.gr