Κλείσιμο

Νέα επίθεση στη Γάζα

Άλλη μια αεροπορική επίθεση στη Γάζα, εξαπέλυσε το Ισραήλ κοντά στην κατοικία του πρωθυπουργού, Ισμαήλ Χανίγια. Το Ισραήλ υποστηρίζει πως στόχος δεν ήταν ο επικεφαλής της παλαιστινιακής κυβέρνησης.

"Είναι βέβαιο πως δεν ήταν στόχος το σπίτι του Χανίγια", δήλωσε εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού. "Επρόκειτο για αεροπορική επίθεση εναντίον εγκαταστάσεων που χρησιμοποιεί η τρομοκρατική οργάνωση Χαμάς στον προσφυγικό καταυλισμό Σάτι", πρόσθεσε ο ισραηλινός αξιωματούχος.

Σύμφωνα με κατοίκους της περιοχής ο πύραυλος που εκτοξεύθηκε από τους ισραηλινούς έπληξε αυτοκινητοπομπή πολιτοφυλάκων της Χαμάς που φρουρούσαν την οδό που οδηγεί στο σπίτι του Χανίγια, στη Γάζα. Από την επίθεση τραυματίστηκε ένα άτομο.

Η ισραηλινή κυβέρνηση έχει προειδοποιήσει ότι ο Παλαιστίνιος πρωθυπουργός και άλλοι αξιωματούχοι μπορεί να μπουν στο στόχαστρο των ισραηλινών δυνάμεων εάν δεν σταματήσουν οι επιθέσεις με ρουκέτες κατά του ισραηλινού εδάφους.

Η Χαμάς όμως απέρριψε την έκκληση του Παλαιστίνιου προέδρου, Αμπάς να σταματήσουν οι επιθέσεις με ρουκέτες. "Ρουκέτες θα εκτοξεύονται όσο συνεχίζεται η σιονιστική επίθεση εναντίον του λαού μας", δήλωσε ο Σάμι Αμπού Ζούχρι, στέλεχος της Χαμάς.

Το Ισραήλ έστειλε την Πέμπτη στρατιώτες στη Νάμπλους, στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη, οι οποίοι απήγαγαν τον Παλαιστίνιο υπουργό Παιδείας, Νάσερ αλ-Σάερ, μέλος της Χαμάς.

Συνελήφθησαν επίσης τρεις βουλευτές της Χαμάς, ο δήμαρχος και ο αντιδήμαρχος της Νάμπλους και άλλοι αξιωματούχοι της Χαμάς σε γειτονικές περιοχές.

Ο ισραηλινός υπουργός Άμυνας, Αμίρ Πέρετζ άφησε να εννοηθεί ότι με τις συλλήψεις ασκείται πίεση στη Χαμάς να σταματήσουν οι επιθέσεις με ρουκέτες από τη Γάζα. Το περασμένο 24ωρο, σύμφωνα με τον ισραηλινό στρατό, εκτοξεύτηκαν επτά ρουκέτες από τους Παλαιστίνιους.
Πηγή: skai.gr