Σύλληψη Αφγανού που ήθελε να σκοτώσει την κόρη του γιατί έγινε πορνοστάρ

Δύο Αφγανοί που φέρεται να σχεδίαζαν ένα λεγόμενο "έγκλημα τιμής", δηλαδή να απαγάγουν και να δολοφονήσουν μια νεαρή γυναίκα που αποκήρυξε το Ισλάμ και έγινε πρωταγωνίστρια ερωτικών ταινιών συνελήφθησαν το Σάββατο στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Ο Μοχάμεντ Πατμάν, 54 ετών, και ο Ντάρια Καν Σαφί, 49 ετών, κατηγορούνται για την παρακολούθηση της 25χρονης κόρης του Πατμάν με σκοπό να τη δολοφονήσουν αφού εργαζόταν στη Σλοβακία για λογαριασμό του συζύγου της, ο οποίος διατηρεί εταιρεία πορνογραφικών ταινιών.

Συνελήφθησαν το Σάββατο στο Λονδίνο και στο Κόβεντρι μετά από έρευνα της Εθνικής Υπηρεσίας Εγκλήματος (ΝCA), που συχνά αποκαλείται "FBI της Βρετανίας".

Mohammed Patman (left) and Darya Khan Safi (right), both fathers to si are accused of plotting to kill a woman who renounced Islam
Μοχάμεντ Πατμάν(Α) - Ντάρια Καν Σαφί

Eκπρόσωπος της ΝCA δήλωσε ότι οι δυο άνδρες αναζητούνταν από τις σλοβακικές αρχές κατηγορούμενοι για το σχεδιασμό της δολοφονία της 25χρονης που ζει στην Αυστρία και εργάζεται στη Σλοβακία στην εταιρεία του συζύγου της. Η κοπέλα είχε εγκαταλείψει το Αφγανιστάν σε πολύ μικρή ηλικία.

Ο Πατμάν και ο Σαφί κρατούνται στο Λονδίνο και θα εμφανιστούν σε δικαστήριο του Ουεστμίνστερ την Πέμπτη, οπότε θα γίνει η ακρόαση του αιτήματος των Σλοβακικών αρχών για έκδοσή τους.

Σημειώνεται ότι το Ηνωμένο Βασίλειο είχε χορηγήσει άσυλο στους δύο άνδρες, αφού βοήθησαν τα βρετανικά στρατεύματα στο Αφγανιστάν κατά τη διάρκεια του πολέμου, ενώ ο Πατμάν εργάστηκε για την υπηρεσία πληροφοριών του Αφγανιστάν και είχε πρόσβαση στις αρχές των ΗΠΑ, σύμφωνα με την εφημερίδα The Sunday Express. 
Πηγή: skai.gr