Με μποϊκοτάζ κινδυνεύει η ταινία Μουλάν λόγω των εντάσεων στο Χονγκ Κονγκ

Με μποϊκοτάζ φαίνεται πως κινδυνεύει… η Μουλάν με αφορμή τις αναταραχές στο Χονγκ- Κονγκ.

Ειδικότερα, το νέο ριμέικ της Disney που αυτή τη φορά παρουσιάζει στην μεγάλη οθόνη την κλασική πλέον ταινία κινουμένων σχεδίων, Μουλάν, σε live- action, δέχεται πυρά από πλήθος χρηστών των μέσων κοινωνικής δικτύωσης.

Αφορμή αυτού οι δηλώσεις της πρωταγωνίστριας Λιού Γιφέι, μέσω των οποίων τάσσεται υπέρ των δράσεων των αστυνομικών δυνάμεων του Χόνγκ Κονγκ προκειμένου να καταστείλουν τις διαδηλώσεις. 

Όπως αναφέρει το BBC η γνωστή ηθοποιός που είναι πολιτογραφημένη στις ΗΠΑ, προκάλεσε την αντίδραση των χρηστών του διαδικτύου όταν και κοινοποίησε μια ανάρτηση από φιλοκυβερνητικό μέσο του Πεκίνο, σχολιάζοντας παράλληλα « Κι εγώ τάσσομαι υπέρ της αστυνομίας του Χονγκ-Κονγκ, χτυπήστε με.»

Οι θέσεις της Γιφέι άνοιξαν τον ασκό του αιόλου στο twitter, το οποίο σημειωτέον απαγορεύεται στην Κίνα, με το hashtag #BoycottMulan να συγκαταλέγεται στα κορυφαία του μέσου.

Οι χρήστες του twitter κατηγόρησαν την ηθοποιό ότι στηρίζει την αστυνομική βία και υπογράμμισαν μάλιστα ότι μιλά εκ του ασφαλούς απολαμβάνοντας τις ελευθερίες ενός Αμερικανού πολίτη.

ΠΗΓΗ: BBC