Ο Τραμπ αναδημοσιεύει θεωρίες συνωμοσίας για τον θάνατο του Επστάιν

Αναπόδεικτες θεωρίες συνωμοσίας για τον θάνατο του μεγιστάνα χρηματιστή Τζέφρι Επστάιν αναδημοσίευσε στον λογαριασμό του στο Twitter ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Ντόναλντ Τραμπ.

Ο 66χρονος Επστάιν βρέθηκε νεκρός στο κελί του το Σάββατο. Όλες οι ενδείξεις να συγκλίνουν πως πρόκειται για αυτοκτονία, ερμηνεία που δεν αμφισβήτησε χθες στην ανακοίνωσή του ο υπουργός Δικαιοσύνης Γουίλιαμ Μπαρ, αν και διέταξε έρευνα για το περιστατικό καθότι έλαβε χώρα σε μέσα σε σωφρονιστικό κέντρο. Ο χρηματιστής πέθανε ενώ κρατούνταν έως τη δίκη του για διακίνηση και κακοποίηση ανήλικων κοριτσιών.

Ο κ. Τραμπ έκανε retweet την ανάρτηση συντηρητικού κωμικού ο οποίος υποστήριξε ότι ο νεκρός είχε «πληροφορίες» για τον Δημοκρατικό πρώην πρόεδρο Μπιλ Κλιντον.

Ο κωμικός, ονόματι Τέρενς Γουίλιαμς, είναι μέλος μίας ομάδας που αυτοδιαφημίζεται για τις εκδηλώσεις που κάνει προς όφελος «σκεπτόμενων συντηρητικών» και επικρίνει ανελλιπώς τους φιλελεύθερους.

Λίγη ώρα νωρίτερα ο κ. Τραμπ είχε αναδημοσιεύσει την ανάρτηση ενός λογαριασμού που ονομάζεται BNL News και αναπροσδιορίζεται ως ελεγχόμενος από «ανεξάρτητους δημοσιογράφους», που δεν κατονομάζονται.

Το επίμαχο τιτίβισμα υποστηρίζει ότι δικόγραφα που αποσφραγίστηκαν πριν λίγες ημέρες αποκαλύπτουν πως ο κ. Κλίντον και κορυφαίοι Δημοκρατικοί είχαν επισκεφτεί το «νησί παιδοφιλίας» του Επστάιν.

Ο ΣΚΑΪ έλεγξε τα δικόγραφα που παρέθεσε το BNL News και διαπίστωσε πως περιέχουν γνωστούς ισχυρισμούς γυναίκας ότι γνώρισε τον πρώην πρόεδρο όταν ο τελευταίος επισκέφτηκε ιδιωτικό νησί του Επστάιν. Ο χρηματιστής είχε δωρίσει χρήματα στο Ίδρυμα Κλίντον παλαιότερα.

Τα έγγραφα περιέχουν επί το πλείστον απομαγνητοφωνήσεις καταθέσεων και αποδεσμεύτηκαν στο πλαίσιο δικαστικής διαμάχης για την ακρίβεια των εν λόγω καταγγελιών.

Εκπρόσωπος του κ. Κλίντον έχει διαψεύσει κατηγορηματικά ότι ο πρώην πρόεδρος επισκέφτηκε το νησί του κ. Επστάιν. Τα έγγραφα δεν παρέχουν αποδείξεις για τις καταγγελίες, απλώς παραθέτουν καταθέσεις και παλιά δημοσιεύματα που επικαλούνται του ισχυρισμούς της καταγγέλλουσας.

Ο κ. Τραμπ έχει ιστορικό προώθησης θεωριών συνωμοσίας σε βάρος πολιτικών αντιπάλων του. Ήταν ο επιφανέστερος υποστηρικτής της ψευδούς θεωρίας ότι ο προκάτοχός του Μπαράκ Ομπάμα είχε γεννηθεί στην Αφρική και συνεπώς δεν είχε δικαίωμα να εκλεγεί στον Λευκό Οίκο, παρά το γεγονός ότι ο κ. Ομπάμα δημοσιοποίησε το πιστοποιητικό γεννήσεώς του.

Πριν την νίκη του στις εκλογές του 2016 ο κ. Τραμπ είχε υποστηρίξει ότι ο πατέρας του κυριότερου αντιπάλου του για το Ρεπουμπλικανικό χρίσμα, Τεντ Κρουζ, συνδέεται με την δολοφονία του προέδρου Τζον Κένεντι το 1963, δίχως να παράσχει οποιαδήποτε απόδειξη.
Πηγή: skai.gr